BTC USD 64,971.7 Gold USD 1,785.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Supplier Oversea nih boleh percaya ke tidak?

wanteh

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2012
Messages
104
Reaction score
0
Points
10
Minta pendapat warga CariGold tentang supplier dari luar negara.

Saya ni baru mula nak berniaga, baru2 ni dapat tawaran dari supplier oversea ni. Dorang tawarkan harga produk yg lebih murah dari biasa. Tapi dorang ni boleh pecaya ke? Tgk macam mudah je nak mengimport barang2 dari oversea dgn harga dan janji2 yg mereka bagi. Contohnya bekalan gadget hp, laptop dan seumpamanya. Klu sapa2 yg tak berfikir panjang memang senang2 je nak terima bulat. Bila di fikirkan semula, mcm2 benda kena ambil kira. contohnya KASTAM Checking, Permit SIRIM, dan lain2 . Minta kongsi maklumat yg dh ada pengalaman dalam bidang ni. Tak bertanya sesat jalan. tak gitu??

:)cgrock
 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,201
Reaction score
2,249
Points
206
TT nape buka 2 thread pasal hal ni????
mana link supplier tu?
nape x cek whois web pembekal tu?
dah cek web tu kat alexa?
dah google review web tu scam ke tak?
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
281
Points
131
sampai dua thread tt buka
 

wanteh

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2012
Messages
104
Reaction score
0
Points
10
TT nape buka 2 thread pasal hal ni????
mana link supplier tu?
nape x cek whois web pembekal tu?
dah cek web tu kat alexa?
dah google review web tu scam ke tak?

hehehe sory2. org baru la kata kan. terover plak thread nye. hehehe :">
pasal supplier tu detail background dia tak de. yg ada cuba fb dia je. itu pun tak seberapa pun. ni link dia https://www.facebook.com/real.sales.1 :-?
 

wanteh

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2012
Messages
104
Reaction score
0
Points
10
lagi bagos TT masuk wholesale forum

banyak hal ttg supplier yg legit/scam buleh tanya kat situ

yeke... tu la tak tau nak post kt mne. tu yg terpost 2 tempat. kang klu post kt situ jadi 3 plak... hahaha nak delete thread mcm mne ye? jgn mara org baru la kata kan :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register