register cds without remisier

CG Sponsors




kirana

Fun Poster
Joined
Mar 17, 2007
Messages
418
Reaction score
41
Points
20
possible ke kalau kita nak register cds tanpa gunakan khidmat remisier?

atau ADA akan assign gak sorang utk kita?
 
Sponsored Post

nsriza

Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
1,192
Reaction score
24
Points
25
possible ke kalau kita nak register cds tanpa gunakan khidmat remisier?

atau ADA akan assign gak sorang utk kita?
Pelanggan saya memang tak guna remisier bila buka akaun cds. Pemilik akaun akan buat urusan jual-beli saham secara on-line melalui platform yang diberi.
 

kirana

Fun Poster
Joined
Mar 17, 2007
Messages
418
Reaction score
41
Points
20
Pelanggan saya memang tak guna remisier bila buka akaun cds. Pemilik akaun akan buat urusan jual-beli saham secara on-line melalui platform yang diberi.
orait bro/sis..
takpe saya dah bukak last week mmg tak perlu guna remisier
sendiri2 je pun boleh :)cgrock
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,286
Reaction score
20,825
Points
1,661
lol..klo xremisier..dealer's rep gantinye, even kita gune online platform still ade someone assign..klo tak sape yg uruskn duit masuk, cek keluar nnt?
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,286
Reaction score
20,825
Points
1,661
orait bro/sis..
takpe saya dah bukak last week mmg tak perlu guna remisier
sendiri2 je pun boleh :)cgrock
yla sendiri2..sok kua cek jgn "sy xsempatla nk g amik cek, bole tolong bankinkn tak?" :))
 

nsriza

Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
1,192
Reaction score
24
Points
25
yla sendiri2..sok kua cek jgn "sy xsempatla nk g amik cek, bole tolong bankinkn tak?" :))
Betul tu bro:D.

Lagi pun memang semua brokerage house akan letak samaada remisier atau dealer utk setiap client.

Selain tu kalau platform yg kita gunakan ter offline di saat genting, sapa lagi nak tolong beli/jual saham kalau bukan depa ni.
 

only1

Super Active Member
Joined
Feb 9, 2008
Messages
9,134
Reaction score
69
Points
70
Sy baru bukak CDS, walk in ke maybank investment..
Bukak sendiri jer CDS, cuma lepas tue ada remiser datang jumpa sy tgk borang yg sy isi n kemudian dia bg name card dia.. sy tanya dia boleh jer nak guna khidmat nya atau tak.. klu guna khidmatnya, bayar lebih la sikit..
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
Berapa deposit nk bukak cds ye.
Osk, atau maybnk, atau apa2 je la.
Yg penting ada platform.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register