ASK: cara bukak CDS account??

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 18 20.5%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 9.1%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 39 44.3%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 24 27.3%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 26 29.5%

Latest Threads

Sponsored Post

whitebeard

Fun Poster
Joined
Sep 2, 2011
Messages
315
Reaction score
0
Points
16
Aku baru jer lulus, dapat no akaun CDS 3 hari lepas...
aku buat kat RHB Investment Bank...

yg dia nak hanya
IC serta bank statement...
kira seminggu bekerja gak lah...

terima kasih..

Kawan hampir sebulan baru dapat bukak.. baru dapat tgok chart..buat dekat RHB
investment.:))
 

imp

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2009
Messages
790
Reaction score
99
Points
0
Rhb investment paling mesra newbies.. sebab dpt free fundamental infos utk stocks dan juga dpt charting boleh tgk palm oil, indeks dan juga stocks. The best in its class. Kalau guna platform lain, barai sikit lah. Tapi fees rhb plg mahal, .42% stocks dan rm45 return O.V palm oil. Mobile apps rhb pn sempoi. Berbanding yg lain2 dan murah2. Tapi boleh subscribe third party charting. Semua ada pros n cons.

Saya guna maybank utk futures dan mplus untuk stocks. Guna charting tradingview sebab tradingview senang nak tgk dekat tablet 8inch yg saya selalu carry. Kalau trade big volume utk stocks, migrate ke platform yg barebone dan guna third party charting. Sebab boleh save sikit dekat .42% tu, ada brokerage house yg offer .08% dan ada yg bg rendah lagi kalau trade big volume. Roll RM 1Mio or so dlm .06%... overall rhb is a great broker with great built-in function. Complete package for a trader and portfolio manager.
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
hai,camne nak buka akaun cds maybank islamic?sesiapa ada pengalaman boleh share sikit?tq
 
Sponsored Post
Top
Log in Register