nak tau ape itu domain dan ape itu hosting..

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

cilox

Permanently Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
25
kalau kite gune .my adakah lebih mudah tarik trafik dr dlm malaysia..?
saya cadangkan ambil .com.. kerana domain .my lambat di index oleh google... so kurang la keluar di carian google.

saya ada banyak domain .com dan semuanya dah masuk dalams earch engine.. dan domain .my masih belum masuk dalam search engine google..

:)
 

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
Entah lah.. Tapi mengikut kata pakar2 seo/webmaster yg aku dengar x der beza .com @ net @ .my @ .blabla.. bab SEO/trafik nih memang aku lembab..~X(
pada nama jela.. hehe
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
441
Points
136
Entah lah.. Tapi mengikut kata pakar2 seo/webmaster yg aku dengar x der beza .com @ net @ .my @ .blabla.. bab SEO/trafik nih memang aku lembab..~X(
thank bro..pasal hosting tu..adakah hosting yg kita pakai perlu selalu diselenggara utk pastikan laman web kite tu xde ape2 msalah??

then,sape pulak yg selenggara..syarikat atau individu??
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
441
Points
136
saya cadangkan ambil .com.. kerana domain .my lambat di index oleh google... so kurang la keluar di carian google.

saya ada banyak domain .com dan semuanya dah masuk dalams earch engine.. dan domain .my masih belum masuk dalam search engine google..

:)
maceh bro..then ape kegunaan bandwith tu ye??
 

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
byk soalan pokdin ni
ak pn nk tmbh sket ek

cmne nk setup web bile kte da ad hosting dgn domain tuh?
cth cm blogspot,leh setting kt control panel dy

kalu web?
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
441
Points
136
byk soalan pokdin ni
ak pn nk tmbh sket ek

cmne nk setup web bile kte da ad hosting dgn domain tuh?
cth cm blogspot,leh setting kt control panel dy

kalu web?
share is care..:)paid

mmg bertuah coz byk yg bole membantu pokdin ari ni..
 

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
maceh bro..then ape kegunaan bandwith tu ye??

setau aku,makin besa bandwith,makin byk traffic leh msuk
kalu sket,maksudnye limit jek la traffic yg leh msuk ke web tuh

kalu sala btolkn
:">:">
 

shamkaya87

Active+ Member
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,961
Reaction score
9
Points
25
bro,skrip tu kegunaan die utk membolehkan gamba2 bergerak dlm laman web kite ke??
yg gambar gerak2 tu setahu aku,..kita wat pic tu..
pastu simpan kat hosting,wat coding untuk pamerkan bila url taip alamat web kita..:):):)
 

cilox

Permanently Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
25
byk soalan pokdin ni
ak pn nk tmbh sket ek

cmne nk setup web bile kte da ad hosting dgn domain tuh?
cth cm blogspot,leh setting kt control panel dy

kalu web?
ada control panel sendiri jugak..

ada cpanel dengan directadmin... depend kepada hoster dia provide cpanel or directadmin
 
Sponsored Post
Top
Log in Register