Adsense sangkut. Macam mana nak monetize youtube?

Recommended Brokers


malaysiamaju

Fun Poster
Joined
Aug 27, 2009
Messages
305
Reaction score
65
Points
20
assalam dan bismillah.

nak tanya, channel youtube saya ada 1000+ subscriber dan lebih 100,000 view untuk bulan ini sahaja.

channel ni dah berusia lebih 10 tahun tapi tak pernah monetize.

baru2 ni saya cuba try monetize dgn adsense. tapi menurut adsense saya ada sebuah blog yang menurut adsense tidak qualify.

saya cuba nak disassociate google profile saya dengan blog tersebut tapi kelihatannya gagal.

apa patut saya buat ? mohon tunjuk ajar.
 
Sponsored Post

xerocracker

Active+ Member
Joined
Oct 3, 2007
Messages
2,943
Reaction score
32
Points
30
assalam dan bismillah.

nak tanya, channel youtube saya ada 1000+ subscriber dan lebih 100,000 view untuk bulan ini sahaja.

channel ni dah berusia lebih 10 tahun tapi tak pernah monetize.

baru2 ni saya cuba try monetize dgn adsense. tapi menurut adsense saya ada sebuah blog yang menurut adsense tidak qualify.

saya cuba nak disassociate google profile saya dengan blog tersebut tapi kelihatannya gagal.

apa patut saya buat ? mohon tunjuk ajar.
dah buang semua adsense kat web tu ke? tanya je.den xde pengalaman..mana tau boleh..huhu
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
14,988
Reaction score
913
Points
166
lupokan adsense... monetize dgn link affiliate utk servis/produk yg berkaitan lbh elok

letak link affiliate pd description video @ trus ltk dlm video

ini yg den buek lps 2-3 acc adsense blog2 den di ban slps 3-4 thn dapek free trafik via seo blog & video
 
Sponsored Post
Top
Log in Register