nak tau ape itu domain dan ape itu hosting..

Recommended Brokers


Latest Threads

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
440
Points
0
Location
Xsocio-Broker Malaysia Terbaik
Salam semua..
just nak mintak bantuan dr warga CG ttg perkara2 di bawah coz pokdin mmg zero pasal ni..

1). domain

2). hosting

3). laman web

4). skrip


*ape kegunaan setiap satu?
*ape kaitan antara perkara di atas?
*bagaimana cara mendapatkannye?
*ape jenis2 yg terdapat dipasaran bg setiap perkara di atas?


mmg pokdin x tau langsung pasal ni dan mengharapkan warga CG bole membantu samada memberikan info atau link..

dan terima kasih yg tak terhingga di atas pertolongan anda..
 
Last edited:
Sponsored Post

haQ

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
3,237
Reaction score
55
Points
0
Location
K-L
domain : nama website cth : carigold.com
hosting : tempat untuk letakkan atau hostkan website yang bertepatan dengan nama domain tersebut

nak beli? kalau nak senang, contact : www.rocksoft.com.my
username dalam CG : rocksoft
 

waktong

Super Active Member
Verified
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,453
Reaction score
75
Points
0
Location
www.umofxib.com
domain ni alamat web hang...katakan www.haudli.com
hosting tempat hang nk up web & file2 yg hang nk paparkan,jadik kene upload file ke hosting.

sng citer domain cam alamat umah hang skang posmen sng nak anto surat sbb ada alamat.hosting cam rumah hang
 

Overclock

Legendary Member
Verified
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,072
Reaction score
42
Points
0
Location
CG Control Panel
jangan beli domain kat tempat jual hosting.. Beli terus kat yg jual domain sahaja cam godaddy/namecheap.. Ade sebabnya.. pastu baru carik hosting kat mane nak..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
440
Points
0
Location
Xsocio-Broker Malaysia Terbaik
jangan beli domain kat tempat jual hosting.. Beli terus kat yg jual domain sahaja cam godaddy/namecheap.. Ade sebabnya.. pastu baru carik hosting kat mane nak..
domain ni kalau kite beli..mmg seumur hidup la kiter bole pakai ye?xde bayar2 tahunan ke bulanan ke?
 

Overclock

Legendary Member
Verified
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,072
Reaction score
42
Points
0
Location
CG Control Panel
ape sebabnye bro? kongsi sket. aku nak tau jgk. :D
Salah satu sebabnya nanti klu ko nak jual domain tuh susah sikit.. Sebab x bleh push ker akaun org lain.. Biasa org pakai godaddy & namecheap..

lagi satu takut kompeni hosting tuh scam dengan domain2 ko tuh diorg bawak lari.. habis ler site ko..:))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register