Nak Jual saham bank rakyat

CG Sponsors




Man BR

Freshie
Joined
Jul 18, 2019
Messages
22
Reaction score
1
Points
8
Update.

50k unit saham telah dijual.
Next batch 100k unit bermula dari harga RM1.50 untuk dijual.

PM bagi yang berminat untuk bid.

Tq
 
Sponsored Post

ck3er

Super Active Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
5,506
Reaction score
50
Points
70
Betoi ke ni ada batch2 lak lepas ni batch ke 3 lak mcm saham wat sendiri ke. Batch 1 50k sape dapat?
 

trichogaster

Fun Poster
Joined
Mar 27, 2013
Messages
712
Reaction score
9
Points
15
total saham tuan sebenarnya ada brapa? 200k ka? ada batch2 lak
 

Man BR

Freshie
Joined
Jul 18, 2019
Messages
22
Reaction score
1
Points
8
Betoi ke ni ada batch2 lak lepas ni batch ke 3 lak mcm saham wat sendiri ke. Batch 1 50k sape dapat?
Jika berminat dan mahu beli boleh tinggalkan no phone utk diwasap. Rasanya tak perlu terangkan berapa byk saham yg saya ada 😅
 

ck3er

Super Active Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
5,506
Reaction score
50
Points
70
Jika berminat dan mahu beli boleh tinggalkan no phone utk diwasap. Rasanya tak perlu terangkan berapa byk saham yg saya ada 😅
Minat nak tau sape yg ambik 1st batch proses tukar nama dah selesai ke. Mcm ni kalau wat kat trading zone open bid lg molek
 

zackpenang

Junior Member
Joined
Jan 9, 2010
Messages
74
Reaction score
29
Points
16
Betoi ke ni ada batch2 lak lepas ni batch ke 3 lak mcm saham wat sendiri ke. Batch 1 50k sape dapat?
Ya. Nampak macam pelik, lepas sorang, sorang muncul nak jual saham ni, kesemua nak jual 50k unit. Kalau yang 500unit tu tak la musykil sangat. Adakah mereka ni kakitangan Bank Rakyat yang buat kerja makan atas angin saham yang pelabur jual balik yang sepatutnya bank open untuk pelabur lain yang dalam senarai menunggu untuk membeli dengan harga tetap RM 1 satu unit, tapi jual under table lebih tinggi tanpa pengetahuan kakitangan Bank Rakyat yang lain???
 
Last edited:

Man BR

Freshie
Joined
Jul 18, 2019
Messages
22
Reaction score
1
Points
8
Minat nak tau sape yg ambik 1st batch proses tukar nama dah selesai ke. Mcm ni kalau wat kat trading zone open bid lg molek
Maaf saya x tau akan trading zone open bid tu apa dan dimana ya ? Ini saham offline bukannya online boleh ditrade
 

Man BR

Freshie
Joined
Jul 18, 2019
Messages
22
Reaction score
1
Points
8
Ya. Nampak macam pelik, lepas sorang, sorang muncul nak jual saham ni, kesemua nak jual 50k unit. Kalau yang 500unit tu tak la musykil sangat. Adakah mereka ni kakitangan Bank Rakyat yang buat kerja makan atas angin saham yang pelabur jual balik yang sepatutnya bank open untuk pelabur lain yang dalam senarai menunggu untuk membeli dengan harga tetap RM 1 satu unit, tapi jual under table lebih tinggi tanpa pengetahuan kakitangan Bank Rakyat yang lain???
Tak perlu nak pelik, yang ada saham ratusan ribu unit ini biasanya telah ada sejak dari awal lagi.

Jika pelabur jual balik ke bank, prosesnya melalui kaunter, kena isi borang etc dan bukannya direct masuk acc staff bank rakyat. Elakkan dari menimbulkan persepsi yang tidak baik.

Harga yang dijual lebih tinggi dari RM1 per unit kerana bank rakyat sememangnya tidak akan membuka saham lagi untuk dijual, yang senarai menunggu itu cuma boleh menunggu sahaja kot 😅

Dahulu kala saham ini dibuka kepada awam kerana bank rakyat memerlukan modal untuk produk baru - buka loan untuk staff swasta -, jika ada produk baru untuk dibuka pada masa akan datang dan bank rakyat memerlukan modal, insyallah adalah saham-saham yang akan dijual lagi 😁

Willing buyer willing seller, tiada paksaan untuk membeli pada harga premium 👌
 

Akiro

Freshie
Joined
Jan 12, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
kalau acc bank rakyat da smpi 100k, boleh beli lg tak? berminat nk tambah lg ni..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register