Berminat Beli Saham Bank Rakyat ??

Recommended Brokers


Latest Threads

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
0
Assalam & slmt sejahtera,

Saya nak jual saham bank rakyat sebanyak lima puluh ribu unit.

Jika ada yang berminat, cepat-cepat pm saya.

Syarat utama pembelian, Buyer mestilah merupakan pemegang sedia ada saham bank rakyat, jika tidak pihak bank tidak benarkan pindahan milik dilakukan.

Kawasan sekitar selangor & KL

Ps : Bagi yang pm, sila nyatakan offer terbaik anda, tinggalkan no telefon dan saya akan whatsapp kembali.

Terima kasih Tuan/Puan
 
Sponsored Post

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
0
Biasala tuan. tiba2 ada perancangan lain, saya juga ada terbaca si Man tu dia nak buka petrol station ya, saya pula ada plan bisnes lain jadi terpaksa jual. mmg la syg, mn nk dpt dividen 15%pa?(capital guaranteed). Jadi kalau harga tawaran yg saya dpt agak rendah, maaf tuan/puan saya hold dulu.

Sila PM jika berminat.. tkasih

P/S: tgh elok ada ni baik la grab, nnt masa takde silap2 lamaaa kemarau :)
 

metaltraders

Active Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
1,694
Reaction score
74
Points
48
Saya sanggup beli RM1.40...syarat lepas pemindahan nama diluluskan dan selesai baru bayar...pm kalau setuju
 

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
0
Tn metaltrader,

Biasanya pembeli and penjual saham akan terus ke Bank Rakyat dan buat transaksi di kaunter & seterusnye ia disahkan juga oleh pegawai bank.(Penjual ada saham yg cukup & bebas pinjaman etc). Resit transaksi akan diberi pada kedua2 pihak. Ini boleh diguna sbg bukti jika pemindahan tidak berlaku dsb. Walau pun tempoh sehingga enam puluh hari diberitahu utk proses pertukaran, dari pengalaman saya hanya ambil masa 3 ke 4 minggu shj. Menurut pihak bank, biasanye tiada masalah trnsfer atau sekatan oleh pihak bank. Janji cukup syarat i.e penerima pindahan adalah ahli bank rakyat & pemindah saham tiada loan.

Kalau nak rasa lebih selesa, boleh shj kalau nak buat tambahan satu simple agreement eg - pjg setengah muka surat A4. sekadar cadangan..

Tkasih diatas offer Tn.

*Tkasih juga pd Otaida atas cadangan. sy jenis jrng sekali msk FB*
 

im755

Super Active Member
Verified
Joined
Apr 27, 2006
Messages
5,033
Reaction score
85
Points
0
Alhamdullah,

saya pun dah jual saham bank rakyat..ada dlam RM10K..

5 tahun simpan 10K tak boleh compunding interest.tak boleh tambah nilai. beku kaku rm10K selama-lamanya...

last-last jual..
nak dpr punya la lambat kena tunggu 3 bulan... mmmmm aper la...

baru jual bulan 7 bulan 10 atau 11 baru dpt 10K tu...\

bye-bye bank rakyat...

the power of compounding much better than kaku beku...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register