Berminat Beli Saham Bank Rakyat ??

CG Sponsors




Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,620
Reaction score
1,815
Points
191
Alhamdullah,

saya pun dah jual saham bank rakyat..ada dlam RM10K..

5 tahun simpan 10K tak boleh compunding interest.tak boleh tambah nilai. beku kaku rm10K selama-lamanya...

last-last jual..
nak dpr punya la lambat kena tunggu 3 bulan... mmmmm aper la...

baru jual bulan 7 bulan 10 atau 11 baru dpt 10K tu...\

bye-bye bank rakyat...

the power of compounding much better than kaku beku...
ikut orang sebenarnya..

klo lifestyle mcm aku nih..
yearly dpt 1.3k average..
dah puas hati..

btw.. x perlu sumbat semua ke dlm 1 bakul..
split2 je lah..
 

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Tn poknik, saya di area bandar utama. PJ selangor.


Ya ada, saya masih hold lg saham tersebut buat masa ni :)


*sila PM saya jika Tn/Pn atau kwn2/saudara berminat.

tkasih..
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,003
Reaction score
280
Points
131
Alhamdullah,

saya pun dah jual saham bank rakyat..ada dlam RM10K..

5 tahun simpan 10K tak boleh compunding interest.tak boleh tambah nilai. beku kaku rm10K selama-lamanya...

last-last jual..
nak dpr punya la lambat kena tunggu 3 bulan... mmmmm aper la...

baru jual bulan 7 bulan 10 atau 11 baru dpt 10K tu...\

bye-bye bank rakyat...

the power of compounding much better than kaku beku...
ruginya.. kenapa tak jual direct ke tangan org?
 

metaltraders

Active Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
1,729
Reaction score
82
Points
30
Tn metaltrader,

Biasanya pembeli and penjual saham akan terus ke Bank Rakyat dan buat transaksi di kaunter & seterusnye ia disahkan juga oleh pegawai bank.(Penjual ada saham yg cukup & bebas pinjaman etc). Resit transaksi akan diberi pada kedua2 pihak. Ini boleh diguna sbg bukti jika pemindahan tidak berlaku dsb. Walau pun tempoh sehingga enam puluh hari diberitahu utk proses pertukaran, dari pengalaman saya hanya ambil masa 3 ke 4 minggu shj. Menurut pihak bank, biasanye tiada masalah trnsfer atau sekatan oleh pihak bank. Janji cukup syarat i.e penerima pindahan adalah ahli bank rakyat & pemindah saham tiada loan.

Kalau nak rasa lebih selesa, boleh shj kalau nak buat tambahan satu simple agreement eg - pjg setengah muka surat A4. sekadar cadangan..

Tkasih diatas offer Tn.

*Tkasih juga pd Otaida atas cadangan. sy jenis jrng sekali msk FB*
Bukan apa...risau lembaga pengarah tak luluskan...duit dah terbang ke tangan orang...tetiba lembaga pengarah tak luluskan...
 

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Saya fhm metaltraders. Ya ikut rasa hati & keselesaan masing2. mudah2an..

Cadangan yg agak bernas Jaws.
 

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Oh ya maaf Pok Nik sy tak boleh pm lagi(level beginner lg kot). sila tinggal cntct no..nnt sy msg. tq
 

katani17

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,831
Reaction score
204
Points
33
Oh ya maaf Pok Nik sy tak boleh pm lagi(level beginner lg kot). sila tinggal cntct no..nnt sy msg. tq
Senang jer nak upgrade level tuan. Banyak la komen dan post thread orang lain jugak. Baru cepat boleh pm
 

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
yea sy sedia maklum. cuma sy kurang sikit online2 ni melain terpaksa. tqkasih katani
 
Sponsored Post
Top
Log in Register