BTC USD 35,828.8 Gold USD 1,876.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berminat Beli Saham Bank Rakyat ??

lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
334
Reaction score
56
Points
30
Ye betul. Isi satu form je tp 2 bulan gak baru betul2 clear masuk akaun saham pembeli tu.
Tapi mcm mana kita nak tau nilai saham yang dijual oleh tuan lama munasabah ye? Saya tak pernah beli saham mcm ni.
 
Sponsored Post

Abg Wan

Fun Poster
Joined
May 17, 2011
Messages
386
Reaction score
63
Points
30
Tapi mcm mana kita nak tau nilai saham yang dijual oleh tuan lama munasabah ye? Saya tak pernah beli saham mcm ni.

Semuanya bergantung kepada hukum asas Supply (Bekalan) and Demand (Permintaan). Bila ramai org yg nak beli sebab dividen tahunannya menarik, dan tak ramai org yg nak jual, nilai saham tu akan naik. Kalo ramai org nak jual tapi tak ramai nak beli, nilai saham tu akan turun.

Dalam kes saham bank rakyat ni, sejarah dividen tahunan yg selama ni antara 12% ke 15%, menjadi antara faktor utama utk menilai berapa premium kita sanggup bayar utk menambahmilik saham tersebut.
 

Shafz

Freshie
Joined
Sep 12, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Saya ingin menjual 50,000 unit pada harga Rm65,000 pda kadar 1.3x. Sesiapa berminat boleh hubungi Afiq 01116223184
 

ennoar

Active+ Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
2,838
Reaction score
34
Points
30
Moga awal ckit dibayar thn ni.
 

ennoar

Active+ Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
2,838
Reaction score
34
Points
30
just nk cari yg nk jual saham dlm 10k dgn rate rm1.20.
 

SahamBR

Freshie
Joined
Feb 6, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Salam, saya menjual saham bank rakyat sebanyak 70,000 unit pada harga RM100k. Urusan boleh dibuat di HQ bank rakyat atau cawangan Bank Rakyat sekitar Selangor/KL. Boleh hubungi saya MUHD 01110958840.
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,657
Reaction score
8
Points
30
Salam, saya menjual saham bank rakyat sebanyak 70,000 unit pada harga RM100k. Urusan boleh dibuat di HQ bank rakyat atau cawangan Bank Rakyat sekitar Selangor/KL. Boleh hubungi saya MUHD 01110958840.


wsalam tuan.. Klau tuan nak jual RM1.20 / unit, esok terus kita p bank rakyat deal.... terima kasih
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register