Berminat Beli Saham Bank Rakyat ??

CG Sponsors




lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
242
Reaction score
24
Points
25
Ye betul. Isi satu form je tp 2 bulan gak baru betul2 clear masuk akaun saham pembeli tu.
Tapi mcm mana kita nak tau nilai saham yang dijual oleh tuan lama munasabah ye? Saya tak pernah beli saham mcm ni.
 
Sponsored Post

Abg Wan

Fun Poster
Joined
May 17, 2011
Messages
373
Reaction score
59
Points
30
Tapi mcm mana kita nak tau nilai saham yang dijual oleh tuan lama munasabah ye? Saya tak pernah beli saham mcm ni.
Semuanya bergantung kepada hukum asas Supply (Bekalan) and Demand (Permintaan). Bila ramai org yg nak beli sebab dividen tahunannya menarik, dan tak ramai org yg nak jual, nilai saham tu akan naik. Kalo ramai org nak jual tapi tak ramai nak beli, nilai saham tu akan turun.

Dalam kes saham bank rakyat ni, sejarah dividen tahunan yg selama ni antara 12% ke 15%, menjadi antara faktor utama utk menilai berapa premium kita sanggup bayar utk menambahmilik saham tersebut.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register