macam mana nak buat RM2k sebulan sbg UTC?

CG Sponsors




great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,485
Reaction score
22
Points
25
Salam tuan tuan semua,

saya ni baru nak berjinak jinak nak jadi UTC ..
so tak tanya la otai otai unit trust kat sini..
macam mana nk dapatkan income sekurang kurang nya RM2k permonth sebgai UTC?
mohon perkongsian untuk kebaikan bersama.. :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,485
Reaction score
22
Points
25
takde ke utc nk tolong jawabkan..
berapa percent skang epf boleh labur
 

qarzza

Active+ Member
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,386
Reaction score
29
Points
30
unit trust kan ada risiko, mmg ada cara nak dapatkan 2k sebulan,
tapi risiko hilang 2k sebulan pon tetap ada...
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,485
Reaction score
22
Points
25
unit trust kan ada risiko, mmg ada cara nak dapatkan 2k sebulan,
tapi risiko hilang 2k sebulan pon tetap ada...
terima kasih utk jawapan itu..tapi madsud saya jika kita sebagai agent...
dan ada tak sesiapa ada kiraan atau table untuk pelanggan ak menyimpan dengan menggunakan epf..
madsudnya..berapa percent boleh dilaburkan
 

muzica

Active Member
Joined
Oct 9, 2010
Messages
1,404
Reaction score
2
Points
35
boleh google je benda ni
setau aku utc punya komisen
sales 100k (epf)= komisen 2k
sales 100k (cash)= komisen 3k
kalau da naik pangkat naik le komisen nye nnti
kan?
 

qarzza

Active+ Member
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,386
Reaction score
29
Points
30
terima kasih utk jawapan itu..tapi madsud saya jika kita sebagai agent...
dan ada tak sesiapa ada kiraan atau table untuk pelanggan ak menyimpan dengan menggunakan epf..
madsudnya..berapa percent boleh dilaburkan
boleh download artikel die kat laman kwsp ada pengiraan die...
dan kat mana yang boleh di laburkan menggunakan kwsp...
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,485
Reaction score
22
Points
25
baru kontek sorang kawan..
katanya 20% dr akaun 1
tapi baca artikel dalam intenet kata dah tukar..
minta pencerahan
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
baru kontek sorang kawan..
katanya 20% dr akaun 1
tapi baca artikel dalam intenet kata dah tukar..
minta pencerahan
20% tu betul
contoh umur 30thn (ikut bulan)(simpanan asas umur 30,rm27k)
akaun 1 rm50k-rm27k=rm23k
rm23kx20%=rm4600(layak invest)
rm4600x %..(bergantung pd [email protected]) bg la 2%=rm92
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,485
Reaction score
22
Points
25
20% tu betul
contoh umur 30thn (ikut bulan)(simpanan asas umur 30,rm27k)
akaun 1 rm50k-rm27k=rm23k
rm23kx20%=rm4600(layak invest)
rm4600x %..(bergantung pd [email protected]) bg la 2%=rm92
so jika skang ni 20%
apa beza dengan yang sebelum ni dikatakan sebelum had kwsp dinaikkan,..
adaklah yang dinaikkan tu adalah simpanan asas?
mohon pencerahan tuan
 

goal_hunter

Active Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
2,492
Reaction score
8
Points
25
rule of thumb...maintain transaction client bernilai RM 100k...once dah naik level bole dapat more than 2k
 
Sponsored Post
Top
Log in Register