Unit Trust mana lagi berbaloi?

Recommended Brokers


muslimcart

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2013
Messages
470
Reaction score
1
Points
15
Salam CGrian semua, saya ni bercadang nak buka akaun Unit Trust. Tapi unit trust mana lagi berbaloi ya? dengar cerita PMB Syariah Aggresive Fund tu berbaloi, betul ke?
 
Sponsored Post

Jalapeno

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2015
Messages
3,579
Reaction score
48
Points
35
dalam unit trust xde istilah berbaloi. invest berdasarkan risk tolorence dan investment exposure.
past achievement doesnt guarantee future performance.
look for stability and sustainability.
 

reggae

Active Member
Joined
Feb 12, 2007
Messages
2,031
Reaction score
16
Points
25
saya cuma fokus invest kat hashocean je sekarang :) roi kencang woo:eek:
hashocean bukan kategori unit trust, HO tu lbh pd hyip bro

unit trust ni cth mcm asn, asb

TT survey Aberdeen CIMB, ade yg islamik, mantap jgk tu
 

Mahameru

Permanently Banned
Joined
Aug 2, 2013
Messages
251
Reaction score
1
Points
15
pilih fund yang bagi return ok, yang shariah compliance,
bro punya rancangan nak invest berapa?
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,320
Reaction score
386
Points
136
hashocean bukan kategori unit trust, HO tu lbh pd hyip bro

unit trust ni cth mcm asn, asb

TT survey Aberdeen CIMB, ade yg islamik, mantap jgk tu
ops sori otai..:D salah la ni...:D
 

reggae

Active Member
Joined
Feb 12, 2007
Messages
2,031
Reaction score
16
Points
25
ops sori otai..:D salah la ni...:D
hahaa byk la otai..xde ape bro, cuma bg pencerahan, kesian TT, konpius lak dia nnt

TT kalo da jmpe unit trust yg bagus sila share ye :D
 

zacxzone

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2008
Messages
869
Reaction score
10
Points
15
Salam CGrian semua, saya ni bercadang nak buka akaun Unit Trust. Tapi unit trust mana lagi berbaloi ya? dengar cerita PMB Syariah Aggresive Fund tu berbaloi, betul ke?
yer....PMB the best hehe.

apa pun bergantung kpd fokus...nk patuh syariah @ tak?

qualified risk juga mengikut umur dan background.

selain dari invest, TEKNIK merendahkan RCA, dan lain2.

pemantauan consultant atau investor sendiri (jika ada kepakaran) utk lihat bila perlu switch, bila perlu 'secure' income dan lain2.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register