Unit trust dan PRS CWA @ Principal In Alliance with CIMB

CG Sponsors




Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
358
Reaction score
2
Points
15
Salam..saya nak survey..
Siapa pernah invest dalam unit trust atau prs sama ada melalui cash atau epf dengan cwa atau nama sekarang ni dikenali dengan principal in alliance with cimb?

So far masih diteruskan atau setakat mana je pelaburan tersebut?
Jom kongsi2..
 
Sponsored Post

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
358
Reaction score
2
Points
15
Xde yg pernah invest dlm ut atau prs ke dlm cg ni..
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
358
Reaction score
2
Points
15
TAHUKAH ANDA?

84% ibu bapa di Malaysia berharap memulakan simpanan pendidikan anak mereka lebih awal.

Mulalah merancang simpanan pendidikan anak seawal anak masih bayi. Serendah RM100 sebulan @ RM3.33 sehari sudah mampu menyediakan dana simpanan pendidikan anak melebihi RM50,000.

Semakin lewat kita bermula semakin tinggi komitmen simpanan bulanan untuk mencapao matlamat simpanan pendidikan.

#UnitTrust
#YourTrustedUnitTrustConsultant
#ChildEducationFund
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
358
Reaction score
2
Points
15
{ TIPS SEMPOI INVEST UNIT TRUST DENGAN BERGAYA }

✅1. Jangan ambil pening harga naik dan turun.
Harga naik buat lock profit dan harga turun ambil peluang tambah lebih banyak investment. Bekerjasama dengan consultant untuk rendahkan kos per unit sebab ROI bergantung kepada berapa besar perbezaan kos per unit dengan harga semasa.

✅2. Jangan dengar cakap-cakap orang.
Orang yang cakap itu belum tentu invest dalam unit trust. Buat dek jer konsisten invest setiap bulan @ 3 bulan sekali bagi KW5P menggunakan teknik Ringgit Cost Minimization.

✅3. Fokus dengan objektif investment.
Objektit pelaburan KW5P misalnya adalah untuk gandakan duit akaun 1 sampai umur 55. Fokus invest secara long term sampai 55. Confirm untung sebab unit trust sudah terbukti memberikan pulangam yang besar jika invest long term sampai umur 55. Fokus untuk kumpul unit. Semakin banyak unit terkumpul semakin tinggi jumlah keuntungan diperolehi.

✅4. Review dana setiap 3 tahun.
Jika dana unit trust yang dilaburkan masih tak untung dalam tempoh 3 tahun, maka kemungkinan dana yang dipilih tidak betul atau strategi penambahan investment tidak tepat. Boleh buat switching ke dana lain yang lebih bagus dan ubah strategi penambahan investment. Saya boleh bantu review dana anda secara PERCUMA dan advise next action plan.

Semoga bermanfaat.

#UnitTrust
#YourTrustedUnitTrustConsultant
 
Sponsored Post
Top
Log in Register