Kisah Benar Edisi Seram

Recommended Brokers


Jackall

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2011
Messages
230
Reaction score
1
Points
15
Tempat : Hospital
Masa : 2.30 - 3.30 pagi ( Jun 2019)
Ahli : Diri Sendiri
Suspek : X pasti (Malas nk Tinjau² Tengok)

Kisah ni tak lah seram mana cuma akan terasa kehadiran benda tu dok follow aku. mungkin agak berkenan nak di buat kawan dan mungkin juga benda tu tengah boring saja² nak mengusik. Lokasi di hospital (nama dirahsiakan) sewaktu mak aku dimasukkan ke wad sebab sakit.

Nurse ER call aku jam 0200pg mengatakan mak aku stabil dan akan dimasukkan ke wad, minta aku datang untuk uruskan hal kemasukkan. waktu tu aku memang dah mundar mandir kt hall ER menunggu masa untuk tolak mak aku ke wad. Jarak perjalanan dari ER ke wad lebih kurang 15minit perjalanan bertemankan 2 orang nurse 2 orang pesakit dan aku. Suasana sunyi sepi kena pulak wad tu terletak di blok belakang.

Sampai je kat wad,mak aku diberi katil dan aku dengan segeranya minta nurse wad untuk ambil orientasi kepada pesakit sebelum aku beredar. nurse tu boleh pulak cakap kat aku "dah nak balik ke?". dalam fikiran aku dah fikir macam² sebab jam kt dinding wad tunjuk pukul 0230pagi. (jarak hospital dari rumah aku cuma 15minit je) tu sebab aku tak tidur kat hospital lagi pun mak aku dah OK.

Masa aku nak balik tetiba terasa nak terkucil pulak, singgah lah aku ke tandas berhampiran di luar wad. Waktu melepas hajat kecil masih tak terasa apa², tiba² waktu aku nak buka pintu bilik air untuk keluar aku rasa macam ada benda tengah usyar aku dari atas. aku ni tak lah berani nak pandang atas dan tak lah takut sampai nak berlari pecut. buat² selamber jer macam tak ada apa² berlaku tapi bulu roma aku dah tegak mencanak.

Aku berjalan keluar menunggu lif dari tingkat 9 nak ke tingkat 1 fuhh berdegup laju jantung aku mengharapkan lif tu tak berhenti setiap tingkat. kot² ada yang nak turun sekali. alhamdulillah selamat sampai ditingkat 1 aku menuju ke motor aku yang aku park kat bangunan ER. Dalam perjalanan pulang aku rasa macam benda tu masih follow aku tapi aku tak tahu lah benda tu dok kat mana waktu tu sebab aku pandang cermin sisi motor takde pun bende tu kat belakang aku.

Sampai je aku kat flat rumah aku, ada kucing perati je aku dari bawah sampai tingkat 2 umah aku dok pandang tak berkelip. aku dok rasa pelik semacam je. so buat tak tahu je. waktu aku ambil kunci nak buka pintu rumah tetiba rasa berangin je depan aku, terus aku tak jadi nak masuk. aku pandang kucing dan kucing tu pun pandang aku sama² dengan muka blur. aku rasa tak sedap hati aku start la baca ayat² kursi. lama jugak aku dok mengadap kucing tu sambil mulut terkumat kamit membaca. dekat 20minit juga aku dekat luar rumah selepas kucing tu beredar dari situ. akhirnya aku selamat masuk ke rumah dengan jayanya.

sekian cerita aku. yang tak seram tapi aku tak tahu benda apa yang follow ikut aku tu sehingga kini. sebab aku pernah je nampak dan boleh rasa benda² macam tu kalau berhampiran dengan aku.
 
Sponsored Post

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,075
Reaction score
237
Points
73
KITA tk blh percaya apa yg Jin katakan. Sbb jin ni pembohong dan dia akn cucuk org supaya bergaduh. Mereka tahu siapa kwn, musuh kita dan apa yg sering kita lakukan. Dan dr situ, kita akn rasa geram dan ingin membalas dendam. Kebykkan perawat Islam tdk akn beri tahu kita siapa yg membuat angkara sebenarnya..
Betul tu...awal dulu mmg mcm tu...jin tu akan pesongkan supaya kita tk nmpak dia...
Bila kita tanya byk kali, dia akan tukar tukar dan last sekali fedup..
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,075
Reaction score
237
Points
73
Tempat : Hospital
Masa : 2.30 - 3.30 pagi ( Jun 2019)
Ahli : Diri Sendiri
Suspek : X pasti (Malas nk Tinjau² Tengok)

Kisah ni tak lah seram mana cuma akan terasa kehadiran benda tu dok follow aku. mungkin agak berkenan nak di buat kawan dan mungkin juga benda tu tengah boring saja² nak mengusik. Lokasi di hospital (nama dirahsiakan) sewaktu mak aku dimasukkan ke wad sebab sakit.

Nurse ER call aku jam 0200pg mengatakan mak aku stabil dan akan dimasukkan ke wad, minta aku datang untuk uruskan hal kemasukkan. waktu tu aku memang dah mundar mandir kt hall ER menunggu masa untuk tolak mak aku ke wad. Jarak perjalanan dari ER ke wad lebih kurang 15minit perjalanan bertemankan 2 orang nurse 2 orang pesakit dan aku. Suasana sunyi sepi kena pulak wad tu terletak di blok belakang.

Sampai je kat wad,mak aku diberi katil dan aku dengan segeranya minta nurse wad untuk ambil orientasi kepada pesakit sebelum aku beredar. nurse tu boleh pulak cakap kat aku "dah nak balik ke?". dalam fikiran aku dah fikir macam² sebab jam kt dinding wad tunjuk pukul 0230pagi. (jarak hospital dari rumah aku cuma 15minit je) tu sebab aku tak tidur kat hospital lagi pun mak aku dah OK.

Masa aku nak balik tetiba terasa nak terkucil pulak, singgah lah aku ke tandas berhampiran di luar wad. Waktu melepas hajat kecil masih tak terasa apa², tiba² waktu aku nak buka pintu bilik air untuk keluar aku rasa macam ada benda tengah usyar aku dari atas. aku ni tak lah berani nak pandang atas dan tak lah takut sampai nak berlari pecut. buat² selamber jer macam tak ada apa² berlaku tapi bulu roma aku dah tegak mencanak.

Aku berjalan keluar menunggu lif dari tingkat 9 nak ke tingkat 1 fuhh berdegup laju jantung aku mengharapkan lif tu tak berhenti setiap tingkat. kot² ada yang nak turun sekali. alhamdulillah selamat sampai ditingkat 1 aku menuju ke motor aku yang aku park kat bangunan ER. Dalam perjalanan pulang aku rasa macam benda tu masih follow aku tapi aku tak tahu lah benda tu dok kat mana waktu tu sebab aku pandang cermin sisi motor takde pun bende tu kat belakang aku.

Sampai je aku kat flat rumah aku, ada kucing perati je aku dari bawah sampai tingkat 2 umah aku dok pandang tak berkelip. aku dok rasa pelik semacam je. so buat tak tahu je. waktu aku ambil kunci nak buka pintu rumah tetiba rasa berangin je depan aku, terus aku tak jadi nak masuk. aku pandang kucing dan kucing tu pun pandang aku sama² dengan muka blur. aku rasa tak sedap hati aku start la baca ayat² kursi. lama jugak aku dok mengadap kucing tu sambil mulut terkumat kamit membaca. dekat 20minit juga aku dekat luar rumah selepas kucing tu beredar dari situ. akhirnya aku selamat masuk ke rumah dengan jayanya.

sekian cerita aku. yang tak seram tapi aku tak tahu benda apa yang follow ikut aku tu sehingga kini. sebab aku pernah je nampak dan boleh rasa benda² macam tu kalau berhampiran dengan aku.
Aku nk tahu meremang roma ni kerana perasaan seram dn takut, atau kerana ada entiti yg berlainan caj berhampiran kita...
Sbb dulu aku tk pernah merasa roma remang ni..tp lps wf aku kena kaco, aku mudah meremang...especially dlm rumah...
 

Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
605
Reaction score
95
Points
20
Aku nk tahu meremang roma ni kerana perasaan seram dn takut, atau kerana ada entiti yg berlainan caj berhampiran kita...
Sbb dulu aku tk pernah merasa roma remang ni..tp lps wf aku kena kaco, aku mudah meremang...especially dlm rumah...
Tanda-tanda kewujudan makhlus halus bro
Sumber:-

 

KnowledgeSeeker

Freshie
Joined
Aug 24, 2019
Messages
34
Reaction score
5
Points
11
Aku nk tahu meremang roma ni kerana perasaan seram dn takut, atau kerana ada entiti yg berlainan caj berhampiran kita...
Sbb dulu aku tk pernah merasa roma remang ni..tp lps wf aku kena kaco, aku mudah meremang...especially dlm rumah...
Setahu sy..apabila kita merasa meremang, bermakna entity itu berdekatan dgn kita. Dan kalau rasa meremang tu smp ke kepala, ia sudah berhampiran dgn kita..
 

Jackall

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2011
Messages
230
Reaction score
1
Points
15
Aku nk tahu meremang roma ni kerana perasaan seram dn takut, atau kerana ada entiti yg berlainan caj berhampiran kita...
Sbb dulu aku tk pernah merasa roma remang ni..tp lps wf aku kena kaco, aku mudah meremang...especially dlm rumah...
kalau dalam rumah meremang memang scary la.. mcm aku xtakut pun boleh meremang tp kenkadang mmg smpai kepala terasa. selalu je rasa sebab keje kt spital. kdg² datang OT weekend terasa juga entiti tu ada dan kacau sikit² sebab weekend bangunan kosong xde yang bekerja.
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,075
Reaction score
237
Points
73
Setahu sy..apabila kita merasa meremang, bermakna entity itu berdekatan dgn kita. Dan kalau rasa meremang tu smp ke kepala, ia sudah berhampiran dgn kita..
Ni yg yg aku verified..dulu bila baca kisah org atau novel, ckp meremang, aku tk fhm feel tu...
Bila wf dn famili aku kena kaco , sejak 2 thn lps , then aku start meremang...biasanya kt tangan...klu xbrapa kuat...
Bila jd mcm tu, aku tanya org lain yg berdekatan mcm anak aku, ipar...dorang xde plak....
Masa wf aku mula kena kaco seharian aku berbicara dgn benda dlm wf aku tu....mmg berterus terang dia...mertua aku yakni ayah wf aku pun selamba dia kutuk...ha.ha
 

oracle912

Freshie
Joined
Sep 9, 2012
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
Tempat = sabak bernam
Masa = sekitar tahun 60an dan 80an
Ahli = ramai yang terlibat
Suspek = bunian....

tajuk.....

"pengantin rebah di pelamin..."

disuatu petang seperti biasa busro dan lukman mengenderai kenderaan beratnya untuk membersihkan kawasan hutan itu.... sepertimana yang telah diarahkan oleh majikan mereka telah diarahkan untuk membersihkan kawasan hutan itu untuk dibangunkan sebagai kawasan penanaman kelapa sawit oleh felcra(sekarang kawasan tu dah jadi kawasan pembangunan sungai lang...kat situ sekarang tertegaknya institut akaun negara politeknik dan sekolah integrasi kalau tak silap saya... terdapat juga institut latihan darul ehasan... jika anda datang kesana jangan lupa hubungi saya kita boleh lepak lepak ngeteh tepi pantai bno....)....

walaupun tugas didalam hutan dan membersihkan hutan itu amat mencabar namun demi tanggungjawab untuk nafkah yang halal kepada keluarga mereka berdua tetap diteruskan juga...

jika nak diceritakan cubaan dan dugaan tak perlu diceritakan lah... ular tedung sela sebesar batang pinang pun pernah terserempak dek mereka sedang berdiri tegak setinggi pohon ara tua...memang mengerikan memang menakutkan tapi kerana tugas tetap digagahi jua....
Assalamulaikum bro nazim5123, saya minta izin untuk share cerita bro dalam Youtube Channel saya dalam bentuk podcast. cerita-cerita bro nazim5123, saya follow dari first thread dalam forum ni. apa pun all credit to you bro!!
:)cgrock:(paid
 

oracle912

Freshie
Joined
Sep 9, 2012
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
dan saya juga nak mohon kebenaran semua CGrian didalam thread ini yg berkongsi cerita untuk saya ceritakan semula kepada pendengar di luar sana supaya tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas hehe :ROFLMAO:. terima kasih:D:)cgrock:(paid
 
Last edited:

xerocracker

Active+ Member
Joined
Oct 3, 2007
Messages
2,944
Reaction score
32
Points
30
Ni yg yg aku verified..dulu bila baca kisah org atau novel, ckp meremang, aku tk fhm feel tu...
Bila wf dn famili aku kena kaco , sejak 2 thn lps , then aku start meremang...biasanya kt tangan...klu xbrapa kuat...
Bila jd mcm tu, aku tanya org lain yg berdekatan mcm anak aku, ipar...dorang xde plak....
Masa wf aku mula kena kaco seharian aku berbicara dgn benda dlm wf aku tu....mmg berterus terang dia...mertua aku yakni ayah wf aku pun selamba dia kutuk...ha.ha
bro mytrade..wife tu saka binatang ke, saka dari keluarga?.. tak p berubat buang saka ke?.. mcm bahaya je selalu takeover badan..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register