Kisah Benar Edisi Seram

CG Sponsors




Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,818
Reaction score
673
Points
111
Ini yg baru berlaku kat aku pada raya pertama korban , aku balik dari umah member, masuk lift, dengar suara dari lif sebelah org dok menangis jam 3 pagi...memang seram gila..muka aku pucat, sbb jelas bunyi dari lif sebelah, block aku ramai balik kg. Esok aku complain kat guard kata smlm ada mcm org dok usik2 buat suara org menangis. Guard tu maklum, kata guard kerja malam kena maki...sbb tak sedar lif rosak, ada org sangkut dlm lif dekat 2 jam. Cuma aku nak cakap..memang seram gila masa aku nak naik lif tu.
 
Sponsored Post

Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
797
Reaction score
135
Points
23
Ada satu mlm tu..dlm pkl 12 lebih

Time aku nk tutup tingkap bilik atas

Aku terperasan satu cahaya putih laju melintasi atas sikit je bumbung umah jiran aku & terus menghilang di sebalik bumbung

Masa tu aku x rase seram pun...aku igt biasan cahaya lampu time aku tutup tingkap tu..

Tp time aku baring nk tido tu br teringat member ade cite...org masjid kg. Plentong ade ternampak hantu penanggal berkeliaran...x taulah btul ke x...org yg bercerita..

Tp tulah seblum2 ni aku tutup tingkap x pernah pulak cahaya lampu terbias mcm tu...wallahua'lam...
X blh nak bukak tingkap wktu mlm dah klu gini...atau mungkin hnya mainan perasaan je
 

Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
797
Reaction score
135
Points
23
Ini yg baru berlaku kat aku pada raya pertama korban , aku balik dari umah member, masuk lift, dengar suara dari lif sebelah org dok menangis jam 3 pagi...memang seram gila..muka aku pucat, sbb jelas bunyi dari lif sebelah, block aku ramai balik kg. Esok aku complain kat guard kata smlm ada mcm org dok usik2 buat suara org menangis. Guard tu maklum, kata guard kerja malam kena maki...sbb tak sedar lif rosak, ada org sangkut dlm lif dekat 2 jam. Cuma aku nak cakap..memang seram gila masa aku nak naik lif tu.
Kesian betul org yg sangkut tu...knp Bro x gi check?...inilah masanya nak uji keberanian:))
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,098
Reaction score
239
Points
83
Story sikit la...
last week wf kena kaco lagi. Kesnya sbb anak sulung buat perangai time maghrib...syak kena hasut dgn benda tu...so bila anak menjadi jadi, wf stress dan terus kena rasuk. Den plak tgh makan nasi dgn anak bongsu. Aduh, dah lama tk kena , kali ni dtg lagi. Aku ckp kat anak sulung. Tu la dh kata jgn buat perangai.
Wf aku dah membebel...siap panggil aku pakcik. Dia kata aku suka ko (kat anak laki)..aku suka ko buat perangai..aku boleh dtg kat dia (wf aku)....aku cool je...aku reply...kejap aku nk makan nasi dulu....ha..ha...anak bongsu dah tk jadi mkn...terus ilang selera...
sambil mkn aku mencelah, dari mana plak datang....
kemudian adik ipar aku (lelaki) turun dari atas. dia dtg lastweek. elok je wf aku nampak adik dia turun, terus marah.
"aku tk suka ko. kenapa ko datang...."
sbb nya adik aku ni 'dalamnya' ada isi sikit...dia dulu hanyut juga...tp akhirnya berubah dan pernah ikut jemaah. jadi 'benda' tu tk suka dan marah. Tapi kali ni adik aku diam je..sekadar tgk je kakak dia.

dh makan , aku tackle anak dulu, nasihatkan...kata klu buat perangai mesti kena ganggu..sbb benda tu mmg sentiasa hasut untuk cari jalan nk masuk.
pastu aku cakap dgn wf aku (dgn benda tu actually)....tanya dari mana plak..
dia jawab penunggu rumah ni dulu.....aku tanya ye ke...bila pressure sikit, dijawabnya plak saka....pressure lagi dijawab lain plak...
so tips dia jgn percaya dia...tp layan..ha..ha

pastu slowtalk, ....saiko dia plak..
Ko tau ko tk boleh duduk pun kan kat badan dia, kat rumah ni...buat apa dtg...
skrg ko keluar je la....pandai masuk pandai keluar...
pastu aku seru nama wife aku...panggil dia mcm dia dok jauh...sbb nya dia sedar tp dia tkleh kawal...jadi kena panggil supaya dia tk tenggelam...
bila dia dah angguk, dia cuma nk cakap..tp still tk boleh...mcm bisu...so aku mtk dia kawal dan bercakap dlm hati...
ingat Allah Yg Maha Kuasa...berserah padaNya...dan ingat tiada daya melainkan Allah jua. tiada ketakutan pada makhluk...
bila dia dah nampak ok, baru aku mintak dia mengucap...alhamdulillah...
 

isteri_aku

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,016
Reaction score
14
Points
25
Tunggu lagi cite antu dari geng2 hati kering. Dari bacaan dalam nie gak buat kawan kuat semangat kalo ditakdir dinampakka dgn bende tu...sentiasa sedia....dan x lupa capai enpown ambek video buat kenangan mwahahaha
 

KnowledgeSeeker

Freshie
Joined
Aug 24, 2019
Messages
35
Reaction score
5
Points
11
Masih dlm rawatan..jin ckp nama jiran terdekat..
KITA tk blh percaya apa yg Jin katakan. Sbb jin ni pembohong dan dia akn cucuk org supaya bergaduh. Mereka tahu siapa kwn, musuh kita dan apa yg sering kita lakukan. Dan dr situ, kita akn rasa geram dan ingin membalas dendam. Kebykkan perawat Islam tdk akn beri tahu kita siapa yg membuat angkara sebenarnya..
 
Last edited:

pahlawankota

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,092
Reaction score
23
Points
25
Tunggu lagi cite antu dari geng2 hati kering. Dari bacaan dalam nie gak buat kawan kuat semangat kalo ditakdir dinampakka dgn bende tu...sentiasa sedia....dan x lupa capai enpown ambek video buat kenangan mwahahaha
yg ni aku sokong..amik video..tp jgn goyang tau..nanti penin kitorg nak tgk :D:D:D
 

pahlawankota

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,092
Reaction score
23
Points
25
bebaru ni (dlm bulan 8) ada gak perasan kelibat/lintasan..aku ni jenis suke dok luar kat koridor (umah Flat) memalam sambil ambik oksigen :D:D..perasan la kelibat ni dok memain kat tangga..ada yg dok tercongok kat tangga.,,ada yg main nyorok2..then aku pesan la kat mak aku(sebelah umah je)..kalau adik aku balik lewat,,jgn trus masuk umah..bukak baju dlu,.kibas sebelum masuk..sbb ade antara kelibat yg aku perati tu,dia ikut jiran yg naik /balik,,ikut masuk umah.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register