Kisah Benar Edisi Seram

CG Sponsors




Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
981
Reaction score
180
Points
23
dan saya juga nak mohon kebenaran semua CGrian didalam thread ini yg berkongsi cerita untuk saya ceritakan semula kepada pendengar di luar sana supaya tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas hehe :ROFLMAO:. terima kasih:D:)cgrock:(paid
Bro apa nama channel youtube tu ?
 
Sponsored Post

KnowledgeSeeker

Freshie
Joined
Aug 24, 2019
Messages
35
Reaction score
5
Points
11
Ni yg yg aku verified..dulu bila baca kisah org atau novel, ckp meremang, aku tk fhm feel tu...
Bila wf dn famili aku kena kaco , sejak 2 thn lps , then aku start meremang...biasanya kt tangan...klu xbrapa kuat...
Bila jd mcm tu, aku tanya org lain yg berdekatan mcm anak aku, ipar...dorang xde plak....
Masa wf aku mula kena kaco seharian aku berbicara dgn benda dlm wf aku tu....mmg berterus terang dia...mertua aku yakni ayah wf aku pun selamba dia kutuk...ha.ha
Ada org yg agak sensitive pd benda2 sprt ini. Dan sy salah 1 drpd nya. Pernah nmpk sekali dua tapi perasaan itu mmg kuat. Kalau kita meremang secara tiba2, kita juga akn terasa sprt kita diperhatikan..ttg awak berdialog dgn makhluk tu, kita sering diingatkan supaya jgn terlalu percaya dgn kata2 jin. Sbb drg tu sbb penipu dan suka melagakan org. Kerana mereka tahu apa yg kita buat/rasa. Tu sbb nya, kalau ada yg sdg dirawat, yg tdk ada kena mengena akn disuruh kluar. Kerana takut nnt, jin ini akn membuat cerita dan kita pula akn timbul rasa dendam dgn apa yg kita dgr....
 

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
tadi baru kena kaco..
boleh lak main pintu lif..
huhuhu..

huhuhu.. td g billion.. tgk laptop mmber rosak.. dia keje panggung wayang.. gi dalam kul 10.30 tadi..

masuk lif, waktu naik ok.. waktu turun dah kul 11 lebih.. masuk lif tekan butang tutup pintu.. dah dekat nak tutup tiba2 terbukak balik.. mcm ada org yekan butang kat luar lif..

tapi.. tunggu² takde org masuk lak.. ngintai kat luar takde org.. tutup skali lg.. dah nak rapat jadi pulak.. pintu terbukak.. hampeh.. goyang dah..

kali ni tak tgk dah.. tekan je butang tutup pintu tu byk kali.. huhuhu.. nasib baik tertutup pintu tu.

waktu tu rasa lif tu mcm lif paling slow kat dunia.. padahal turun setingkat je pun.. 🤣

taknak dah naik lif sorang² lewat mcm td.. hahaha
 

faizal32

Active Member
Joined
Aug 13, 2012
Messages
1,065
Reaction score
46
Points
30
@faizal32 tolong citerkan psl istana bunian tu. Aku berminat nk bace😭
nanti aku cerita. biasa je. jumpa rumah bunian je

ni aku nak cerita baru je ni. aku kena baru-baru ni.

Masa = sekitar 6.30 petang.
Ahli = aku sorang
Suspek = tak tau.

Aku kerja pejabat kt sekolah. masa tu cuti sekolah. Dalam jam 6 lebih tu, aku pergi ke sana, sebab aku perlu kunci dewan utama,
dewan utama tu, ada orang tengah baiki something kata dalam tu.
Sampai kat sana, aku ambil kunci kat pengawal, then terus pejabat. aku tengok, kontraktor yang buat tu dah tak ada. dewan kat tingkat tiga atas pejabat aku tu.

kawan aku, pembantu makmal duduk kuarters dalam tu. so, aku cuba panggil dia, tapi senyap. mungkin keluar.

bila puas panggil, tak ada jawapan, aku pun nak masuk dalam kereta. masa tu aku dengar kawan aku tu menyahut. aku pun keluar balik, aku menyahut balik tapi tak ada orang. aku da agak dah.


jadi, terpaksalah aku naik sorang2 ke dewan tu, pergi kunci semua pintu. masuk pejabat kejap, then turun ke pengawal.
lepak dalam 5 minit, kawan aku, pembantu makmal sampai, dia keluar ke bandar rupanya.

memangla, kalau sekolah asrama ni, mesti ada.
 

cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
606
Reaction score
69
Points
20
Baru terjadi kt aku beberapa minit lepas..aku ni jenis tidur senang terjaga..dapat lelap kejap tadi lepastu bukak mata sikit nmpak pocong berdiri sebelah aku je..tinggi dan aku boleh nmpk 1/4 je bahagian muka dia..aku xtaw nak buat apa aku tutup mata slow2 buat mcm tak nmpak dia tapi dia bongkok sikit tenung muka aku smbil mulut bergerak2 cakap sesuatu tapi aku xdengar. Kali ketiga aku bukak mata sikit2 aku tengok dia perlahan2 macam hilang tembus ke dinding..xjadi tido dalam blik..turun aku tidur di sofa bawah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register