Kisah Benar Edisi Seram

CG Sponsors




LIpas_penIn

Fun Poster
Joined
Nov 26, 2006
Messages
312
Reaction score
12
Points
15
Salam all...


Disebabkan tak berapa ramai forumer CG yg kaki pancing tegar, aku dah ubah tajuk thread nie kepada Kisah Benar Edisi Seram. hehehe..

Syaratnya kisah adalah benar samada terjadi kepada diri sendiri atau pun family sahaja.. baru rasa seramnya... wakakaka....

tapi diharap semua yg nak berkongsikan pengalaman dapat mengekalkan format sedia ada, supaya senang forumer lain nak tau bila dah kat mana kawasan tersebut...

Tempat = Tempat kejadian
Masa = Masa kkejadian
Ahli = Berapa org yg terlibat
suspek hantu = hantu apa yg korang rasa kacau korang..



Dah 3 tahun aku melepak kat CG ni dan inilah first time aku buka rumah sendiri. hehehe.. enjoy...
 
Last edited:
Sponsored Post

LIpas_penIn

Fun Poster
Joined
Nov 26, 2006
Messages
312
Reaction score
12
Points
15
Salam all....

Tempat = puncak bukit Polo Iskandar, Ampang-Ipoh
Masa = 6 petang
Ahli = 5 orang
Suspek = Cik Ponti dan rakan-rakan


Cerita ni terjadi sekitar tahun 2006, aku dgn the geng dengar ada banyak lombong tinggal kat puncak Polo Iskandar, sebab apa kena tinggal aku tak tahu la pulak, tapi yang pasti kebanyakan lombong tinggal tu bekas tapak kolam ikan yang cina bela. kebiasaaannya, kalau tempat tu bekas kolam ikan, mesti banyak ikan yang tak habis angkut masa last punya harvest.

Dipendekkan cerita, petang tu aku and the geng berangkat naik ke tempat sasaran. perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 minit untuk sampai ke destinasi. kira penghujung jalan dan last punya lombong.Sampai je, sampai tempat tu lebih kurang jam 6.30, aku pun terus parking dan pusing siap2 kereta pasal senang nak turun balik karang. (nasib baik)

sampai jer terus semua ambil port memasing. lebih kurang 15 minit menunggu, joran kawan aku kene sambar, naik sekor jelawat lebih kurang 3 kilo. wow! sgt lumayan, tunggu tak sampai 15 minit dah kena.


Hari beransur gelap a.k.a remang senja. jeng jeng jeng....

2 orang kawan aku tgh pasal unggun api.. nak bagi terang kawasan. walaupun belum gelap lagi tapi takkan dah gelap baru nak pasang api kan..

aku plak duduk kat pancing sambil sembang2 dgn kawan aku yg duduk kat sebelah, aku terdengar satu bunyi yg mencurigakan.


uuuiii... uuuiii...uuuuiiii......


kawan aku kat sebelah tak perasan bunyi tu kot, asyik membebel pasal ikan yg tak makan umpan. hampeh betul. Aku cuba mengamati bunyi tu betul2, dan bunyi tu masih lagi berlanjutan. Hati aku dah start rasa tak sedap, tapi cuba berlagak cool dan rilek dulu. Aku dah tak pandang pancing dah time tu, dalam dok dengar bunyi tu tetiba dah ada tambahan bunyi, aku dengar bunyi budak menangis. aduh.. ini dah lebih. dalam hati dah start baca ayat Kursi dan 3 Qul. bunyi tu masih lagi berlanjutan..

tiba2 kawan aku yg lagi seorang datang ke tempat aku dan duduk sebelah aku. dia kata dia terperasan ada orang lain memancing seberang kolam, tapi bila tgk balik dah takde. Masa kawan aku cerita pasal apa yg dia nampak, bunyi uuuiii.. uuuiii...uuuiiiiiii berselang seli dgn tangis budak makin kuat... kompom Cik Ponti...


Tak boleh jadi, aku terus bangun dan ajak kengkawan aku balik.. 2 orang kwn aku yg tengah pasang unggun api tanak balik pasal diaorang kata baru sampai. Hampeh betul. aku cakap kat diaorang, jom la balik, nanti lagi susah. Barulah semua start packing barang nak balik. Bila dah siap packing nak bergerak ke kereta, aduh, baru perasan, bunyi tu datang dari pokok yang paling dekat dengan kereta aku. Kiranya, kalau nak pegi ke kereta, kena lalu bawah pokok tu dulu. adeh.. siye betul.

Tapi apa nak buat, kena lalu jugak. takkan nak tunggu situ lagi. hehe, kita orang pun berjalan pegi ke kereta berlampukan torchlight yang time tu jugak la nak meragam.. kejap ada lampu kejab takde. hehehehe...


masa lalu bawah pokok tu, Tuhan je la yg tau. bulu roma dah meremang sakan. masa nak sampai ke kereta, tetiba dah dengar bunyi orang ketawa mengilai.... semua lompat masuk dalam kereta. aku try start kereta, Alhamdulillah, boleh start. terus masuk gear satu dan jalan.. tak tengok belakang dah... hehe.. takut siott


ingatkan gangguan dah habis, tapi masa turun dari puncak bukit tu, ada 2 kejadian aneh.

1. masa turun dari bukit tu mmg dah gelap. semuanya hanya berpandukan lampu kereta. tapi ada sebiji motor yang entah datang dari mana potong kereta aku. yg paling best motor tu tak pasang pun lampu. huhuhu...

2. masa turun kami bertembung dgn dengan teksi. teksi tu menuju ke puncak bukit. kawan aku terus tanya aku pasal teksi tu. syoohh.. jgn tegur.. biarkan je dia. adui.. masa berselisih dgan teksi tu, aku menjeling tgk apa yg ada dalam teksi tu, HIJAU beb Hijau.. orang yg bawah teksi tu warna hijau...nasib baik aku yg jeling tengok dia. bukan dia yg menjeling tengok aku.. kalau tak kompom 180kmj turun bukit tu,. hahaha


Alhamdulillah, akhirnya kami sampai jugak ke jalan besar, terus menuju ke rumah kawan aku di area Ampang. Kawan aku duduk berjiran dengan Cina. Rumah cina ni ada anjing.. masa aku parking kereta, anjing tu tak duduk diam, asyik menyalak je. Menyalak ke arah kereta.. Adoyai.. mengikut balik la pulak. kami semua masuk dalam rumah. semua mandi dah semayang. Mengaji lebih kurang barulah anjing kat luar diam.. Alhamdulillah.


huhu...

inilah salah satu cerita seram aku dalam dunia sebagai pemancing tegar.. hehe... agak menyeramkan.. kalau korang ada cerita, silalah berkongsi. mari bertukar cerita seram semasa memancing.. hehehe

p/s jgn memancing time senja.. nanti ada benda teman... hehehe
 
Last edited:

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
TT mulakan dulu...
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
aku minat mancing...tapi setakat nie belum penah kena lagi la...
 

TwiStEd pIps

Super Active Member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
7,545
Reaction score
4
Points
65
bagusla cerita TT ni.. lain kali kalau memancing jangan lupa bawa video camera ok.. >:) >:) >:)
 

MT5

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2009
Messages
640
Reaction score
6
Points
15
pearghh... citer ko mmg the best bro.. boleh buat novel ni..

aku yang membaca tenga2 hari bute ni pun bleh meremang.. ahahahaha...
 

kayos

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2008
Messages
383
Reaction score
0
Points
10
baca pun dah seram...eeeeeee
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
akupun pernah kena usik masa menjala udang kat mengabang bakong , batu rakit terengganu ... org terengganu tau la... hehehe ... dengar mengilai 3 kali ... panjang siot ..... sayup2 je dengar, makin lama makin dekat ... akupun balik camtu jerk ... so far alhamdulillah xde ape2...

p/s - x reti nk cerita kasi seram ...
 

LIpas_penIn

Fun Poster
Joined
Nov 26, 2006
Messages
312
Reaction score
12
Points
15
akupun pernah kena usik masa menjala udang kat mengabang bakong , batu rakit terengganu ... org terengganu tau la... hehehe ... dengar mengilai 3 kali ... panjang siot ..... sayup2 je dengar, makin lama makin dekat ... akupun balik camtu jerk ... so far alhamdulillah xde ape2...

p/s - x reti nk cerita kasi seram ...
Nasib baik tak ikut beb... kalau ikut... hahaha...
 

MT5

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2009
Messages
640
Reaction score
6
Points
15
bro.. citer lah lagi bro... wa mmg suke la citer2 seram yang penceritaanye kemas macam ni..

5star for you bro..:)paid:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register