Kena tipu dalam lazada

Recommended Brokers


boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,562
Reaction score
278
Points
131
Lebih selamat beli kt shopee, selagi kita tak update shopee.. brg yg kita beli dah smpi..selagi tuela shopee x release duit tue kt seller
Pengalaman aku beli dengan Lazada sangat smooth, proses refund sangat2 la mudah.
Return balik je barang tu dapat refund.
Kalau Shopee ambil masa kalau seller tu taknak bagi kerjasama.

Yang penting apa2 urusan pembayaran mesti melalui platform, jangan suka2 deal luar lagi2 dalam whatsapp. Tu je
 
Sponsored Post

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,795
Reaction score
282
Points
81
Pengalaman aku beli dengan Lazada sangat smooth, proses refund sangat2 la mudah.
Return balik je barang tu dapat refund.
Kalau Shopee ambil masa kalau seller tu taknak bagi kerjasama.

Yang penting apa2 urusan pembayaran mesti melalui platform, jangan suka2 deal luar lagi2 dalam whatsapp. Tu je
shopee aku pernah kena scam dapat barang used..
seller mmg penipu..
shoppe memihak sebelah seller..
sebab seller pandai kelentong..
jadi burn rm50 aku..
nk return kena atas persetujuan seller dulu..
 

amirul_

Freshie
Joined
Mar 20, 2019
Messages
30
Reaction score
0
Points
6
maksudnya kalau seller tak setuju, shoppee tak boleh nak refund? susah nak buat jual beli kalau macam ni
 

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
29
Points
20
Yang penting apa2 urusan pembayaran mesti melalui platform, jangan suka2 deal luar lagi2 dalam whatsapp. Tu je
Tapi ada sesetengah penjual suka terus buat kat Whasapp lepas tanya pasal produk atas alasan, "lebih mudah". Tak2 pun, terus bagi no. telepon padahal baru nak tanya2.
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,671
Reaction score
402
Points
86
Tapi ada sesetengah penjual suka terus buat kat Whasapp lepas tanya pasal produk atas alasan, "lebih mudah". Tak2 pun, terus bagi no. telepon padahal baru nak tanya2.
itu bukan penjual. ini scamer namanya.
 

akundaktau

Legendary Member
Joined
Mar 6, 2013
Messages
10,727
Reaction score
179
Points
128
maksudnya kalau seller tak setuju, shoppee tak boleh nak refund? susah nak buat jual beli kalau macam ni
nak selamat.... bila dah dapat barang...dah puas hati..baru ketik "received item"... selagi x sahkan..seller x dpt duit.
 

SRR

Junior Member
Joined
Apr 9, 2018
Messages
94
Reaction score
7
Points
11
Tak best guna lazada ni.. skrg beli kat shoppee je.. shopee best.. setengah penjual ade pilihan nak guna pos laju atau yang lain.. kalau lazada tiada pilihan.. byk guna gdex atau skynet.. pernah problem sekali hari tu.. beli kat lazada dekat 3 minggu barang tak sampai minta refund.. mmg mereka akan refund di ewallet dulu. Jadi saya mesej lazada utk transfer dari ewallet ke bank kita. Ade option die di situ. Kita kena transfer dari ewallet ke akaun sendiri.

Lepas dah dpt refund.. bye2 lazada.. hehe..
Shopee selamat.. kita bayar.. selagi barang tu x sampai kat kita selagi tu shopee pegang duit kita .. kita click "received" baru shopee byr kat seller tu.. lagi 1,.. shopee akan pulangkan balik duit kita jika barang x sampai kat kita dalam tempoh yg ditetapkan oleh shopee
 
  • Like
Reactions: imp

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,742
Reaction score
648
Points
111
Shopee selamat.. kita bayar.. selagi barang tu x sampai kat kita selagi tu shopee pegang duit kita .. kita click "received" baru shopee byr kat seller tu.. lagi 1,.. shopee akan pulangkan balik duit kita jika barang x sampai kat kita dalam tempoh yg ditetapkan oleh shopee
shopee sama ajee nga lazada, dua2 selamat, lazada bagi masa tak silap 10-15 hari setelah barang sampai. Shopee suruh click dlm masa 3 ke 5 hari. Kalau tak click receiver selepas masa tu, ia akan release duit. Lazada & shopee semuanya berfungsi sbg org tengah simpan duit.
Cuma dlm kes treat ini, ia tak melalui lazada, deal luar lazada. Sbb terlalu percaya harga murah.

Cuma skrg ramai beralih ke shopee, kerana shopee mengenakan cas peratusan lebih murah dari lazada.

itu sbb penjual di lazada, terpaksa naikkan harga lebih tinggi dari shopee
 
Last edited:

jomjalan

Freshie
Joined
Apr 7, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
hati2 sindiket penipu di lazada nak beli basikal tapi dapat tasbih

 
Last edited:

P_M_L

Active Member
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,449
Reaction score
39
Points
30
Kawan tempat kerja kena benda yang sama, die nak belikan anaknya basikal.. harga lebih kurang sama kat atas tu, last kali dapat tasbih cina huhu.. sian die.. sampai Dua stok die beli
 
Sponsored Post
Top
Log in Register