Kena tipu dalam lazada

Recommended Brokers


akujutawan83

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
201
Reaction score
2
Points
15
Bagaimana aku nak dapat pembelaan.. Lazada mcm x nak ambil tindakan apa apa.. Duit aku lesap dalam lazada



Ni no tepon dan email penyangak

Tak tahu keje orang dalam lazada atau seller dalam lazada tu sendiri..dia cancelled order aku lepas tu masuk dlm. Ewallet lepas tu guna regund tu utk beli barang lain.. Jahanam lazada sekarang
 
Last edited:
Sponsored Post

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
kes kecuaian dan berisiko tinggi

1) diperdaya untuk memberi reset password code kpd scammer

2) harga barang yang dibeli sangat murah dan tidak mempunyai rating langsung..

teruskan membaca thread nih untuk alert drpd menjadi mangsa..
 
Last edited:

imabiz

Active Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,205
Reaction score
17
Points
25
Tak best guna lazada ni.. skrg beli kat shoppee je.. shopee best.. setengah penjual ade pilihan nak guna pos laju atau yang lain.. kalau lazada tiada pilihan.. byk guna gdex atau skynet.. pernah problem sekali hari tu.. beli kat lazada dekat 3 minggu barang tak sampai minta refund.. mmg mereka akan refund di ewallet dulu. Jadi saya mesej lazada utk transfer dari ewallet ke bank kita. Ade option die di situ. Kita kena transfer dari ewallet ke akaun sendiri.

Lepas dah dpt refund.. bye2 lazada.. hehe..
 

smoke 9

Permanently Banned
Joined
Aug 17, 2018
Messages
303
Reaction score
23
Points
15
Kalau online elok bayar guna kad kredit. Ada apa2 dispute je dgn bank. X payah nak pening kepala mntk lazada settlekan hahahaha
 

akujutawan83

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
201
Reaction score
2
Points
15
Ni jalan cerita dia..lazada mmg x selamat sekejap ajer penyamun ni canceled order masuk refund terus dia beli gold...semua no email dan no pone aku dia tukar...bahlul

aku rasa yang dalang ni sama ada dari orng dalam lazada sendiri atau pun seller tu sendiri..sebab dia tahu semua maklumat pembelian barang
 

Attachments

akujutawan83

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
201
Reaction score
2
Points
15
Ada saper saper tahu..kalau masalah ni terjadi aku boleh claim duit aku balik tak..ke mmg hangus mcm tu ajer...aku pening sbb apa lazada buat ewallet ni...aku tanya lazada sbb apa boleh jd mcm ni ..keselamatan pembeli mmg out la..lazada jawab bukan aku sorang yang kena mcm ni...ramai jugak yang kena mcm ni..so pihak lazada nak biarkan mcm tu jer ker...
 
Last edited:

m3tafora

Active Member
Joined
Oct 25, 2007
Messages
1,331
Reaction score
7
Points
25
ROG jual rm1.3k??? nampak sangat scammer tu TT..saya tumpang sedih..mudahan urusan TT dipermudahkan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register