To Sell Kelas Masakan Nasi Ayam RM100

CG Sponsors




AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,035
Reaction score
561
Points
161
Nasi ayam Hainan feveret aku,kemarin makan kat Paparich sepinggan RM15...mahal pun mahallah,tapi sedap...kopi dia pun sedap...:)cgrock
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,165
Reaction score
810
Points
176
Nasi ayam Hainan feveret aku,kemarin makan kat Paparich sepinggan RM15...mahal pun mahallah,tapi sedap...kopi dia pun sedap...:)cgrock
Datang je kat melaka.. banyak tempat nasi ayam murah dan best
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,795
Reaction score
1,895
Points
191
Nasi ayam Hainan feveret aku,kemarin makan kat Paparich sepinggan RM15...mahal pun mahallah,tapi sedap...kopi dia pun sedap...:)cgrock
tn kbyne try masak sendiri..
lgi puas hati..

tgk resepi kt internet pun dh sedap..
atau gi kelas..

yg penting ayam kena segar..
combine kaedah memasak..

etc kukus dan bakar..

ada bnyk lgi kaedah memasak..

boleh cuba..

aku dh try 2-3 kaedah..

rasa lain2.. tp mmg puas hati..

bahan2 simple ja..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,370
Reaction score
1,584
Points
596
Nasi ayam Hainan feveret aku,kemarin makan kat Paparich sepinggan RM15...mahal pun mahallah,tapi sedap...kopi dia pun sedap...:)cgrock
Mahal pun takpe asal sedap

Foodie nie:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,370
Reaction score
1,584
Points
596
nasi ayam nie kalau pandai buat sedap

leh jadi kaya raya

leh untung lebih rm1,000 sehari kot

melayu cina india semua bangsa kat malaysia suka makan nasi ayam

satu perniagaan yang dasyat tau kat Malaysia
 

thetu5

Active Member
Joined
Nov 25, 2007
Messages
1,660
Reaction score
31
Points
30
masak ni nk sedap kne ade ksih syg jugak..wlupon sma resepi tp knapa air tgn rsa lain2?
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,795
Reaction score
1,895
Points
191
masak ni nk sedap kne ade ksih syg jugak..wlupon sma resepi tp knapa air tgn rsa lain2?
setakat aku duk masak..
bukan berpunca dari air tangan..

sbb kdng2 jdi kdng2 x jdi..

___

Resepi semua sama, yg x sama..
kaedah memasak, teknik...

klo kita masak ayam..

cthnya mula2 kukus ayam..
jika Si A cuma kukus 30minit letak garam, beza dgn Si B Kukus 45 minit..

Selesai kukus Si B lumur madu dan garamm..

manakala Si A rest kan ayam Selama 30 minit untuk sejukkan ayam.. kemudian dilumurnya madu..

texture ayam dh berbeza.. rasa pun beza..

so kaedah dan teknik itu penting..
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,165
Reaction score
810
Points
176
kt mna tok?
1. Nasi hainan hijrah sari dekat sungai udang.. paling best la tok rasa

2. Nasi ayam hainan singapura berhadapan petronas air molek.. tok biasa makan sebelum subuh.. 5.30pg dah bukak

3. Nasi ayam gemas dekat bukit serindit atau jasin.. tapi yang ni ayam dia crispy sikit. Masih sedap..

4. Nasi ayam bukit duyong.. dekat dgn perigi hang tuah.. ni paling murah.. ramai tapau.. bukan hainan

5. Nasi ayam baba (melayu ye) ni kat taman merdeka.. yang best selain nasi ayam bnyk opsyen makanan chinese style. Malam menu dia lagi happening..
 

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
Assalamu'alaikum..

Maaf lama tak update..

Semalam ada member forum ni call & tanya khabar.. terima kasih :)

Katanya nak belajar nasi ayam.. Tapi malangnya saya dah xleh buat kelas sebab peralatan niaga dah jual.. jadi minta maaf banyak2..

cuma saya boleh tlg kat resepi je.. boleh try tengok ebook saya kat http://www.rahsianasiayam.com

kalau ikutkan lagi senang buat kelas tapi sebab saya tiada lokasi & peralatan jadi susah sikit.. kalau ada lokasi & peralatan, boleh je saya pergi mengajar.. :)

btw.. terima kasih kepada member forum yg wassap.. yang call..

Kalau ada yg nak call tanya pasal nasi ayam ke.. nk belajar nasi ayam ke.. nak beli ebook ke.. boleh whatsapp 016-4446110

tq
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register