To Sell Kelas Masakan Nasi Ayam RM100

CG Sponsors




adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,490
Reaction score
151
Points
43
nasi ayam kalo takat kuah sambal sepiring besar lima kupang pada aku "x sedap".. ang kena tengok nasi ayam mengabang telipot terengganu dia sediakan kuah sambal sebalang.. boleh cedok selagi nasik dok ada.. baru kata nasi ayam tu sangat sempurna sebab kuah sambal dia dalam kuantiti infiniti..
 
Sponsored Post

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
Satu tips kalau buat sambal nasi ayam..

basic sambal tu biasalaa..

cili merah + gula + garam + [email protected] kasturi..

Cuba buat kelainan..

Try goreng bawang putih & halia skit.. then blend skali.. Nak pedas lg campur cili padi sikit..

Try campur sedikit daun ketumbar sikit..
Sedap rasa dia..

Try tukar limau kasturi dengan lemon..

Ada pernah nampak kedai nasi ayam cina, dia blend sambal dengan daun bawang.. terus jadi hijau sambal tu..

Ada penah makan nasi ayam kat alor star dulu.. dia buat 2 jenis sambal, yg pedas giler & sambal tak pedas langsung.. ada pilihan sikit la..

Ada jugak yg pakai cili merah + cili kering.. nak kurangkan kos.. xde masalah kalau rasa sedap..

TAPI jangan laa buat sambal nasi ayam pakai sos thai bancuh ngn air.. adeh.. yg ni banyak jumpa.. sambal soa pencicah, kicap pakai kicap cair semata-mata..

adeh
 

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
Salam..

Saya nak bg diskaun ebook nasi ayam saya.. Harga jual rm60.. Hari ni nak jual rm30 je.. Terpaksa sebab nak beli papers anak nih..

Saya akan bagi
  • Ebook nasi ayam hainan
  • Ebook resepi spaghetti
  • Ebook cara buat jus buah sedap
  • Ebook resepi 14 jenis air balang
Hari ni saja.. RM30 saja..
Boleh tengok malumat lanjut ebook nsi ayam kat www.rahsianasiayam.com

Whatsa saya di 01116769266

Terima kasih
 
Last edited:

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
takde org nak ke..
ebook nasi ayam..
serius nak pakai duit ni

whatsapp 01116769266
cakap dari carigold
saya bg harga murah giler
tp kena cepat
nqk buay beli beras
 

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
Assalamu'alaikum w.b.t

Mulai esok, sy start buat kelas nasi ayam setiap hari isnin.. Yuran rm100 x termasuk bahan mentah (peserta kongsi bayar)

==========

cth :
Kos bahan mentah untuk :
1 - 5 org = rm60
6 - 10 org = rm100

Jadi kalau yg join tu sorang, dia kena bayar total rm160

Tapi kalau ada 4 org, sorang bayar rm115
( yuran rm100 + bhn mentah rm60 ÷ 4)

==========

Lokasi : Seri Iskandar
Wassap : 0111 676 9266

PERCUMA :
Pelbagai jenis ebook resepi untuk pelbagai jenis masakan
 

AzahirZolkepli

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2014
Messages
127
Reaction score
29
Points
20
Assalamu'alaikum w.b.t

Mulai esok, sy start buat kelas nasi ayam setiap hari isnin.. Yuran rm100 x termasuk bahan mentah (peserta kongsi bayar)

==========

cth :
Kos bahan mentah untuk :
1 - 5 org = rm60
6 - 10 org = rm100

Jadi kalau yg join tu sorang, dia kena bayar total rm160

Tapi kalau ada 4 org, sorang bayar rm115
( yuran rm100 + bhn mentah rm60 ÷ 4)

==========

Lokasi : Seri Iskandar
Wassap : 0111 676 9266

PERCUMA :
Pelbagai jenis ebook resepi untuk pelbagai jenis masakan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register