BTC USD 49,038.900 Gold USD 1,700.940
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Isu MLM!! Baik atau Sebaliknya?

CG Sponsors




myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
Salam warga CG,
Saya ingin mengetahui pendapat orangramai tentang isu ini.
Bagi pendapat saya ada kebaikkannya ,walaupun begitu ada juga yg tak baiknya.
sebelum ini saya hanya nampak yg tak baiknya sahaja tetapi kini saya nampak ada juga baiknya.
anda bagaimana?:):-?
 
Sponsored Post

copy left

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,749
Reaction score
501
Points
161
lebih banyak yg x baik,kenapa x buat single level marketing lagi bagus
 

myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
lebih banyak yg x baik,kenapa x buat single level marketing lagi bagus
tak pandai kot..
atau takda idea.
dulu saya macam kamu juga banyak - dari +.tetapi selepas barang saya order dari us (produk tu murah kalau saya order kat sana (pengeluar),dimalaysia mahal kerana sudah di MLM)
barang saya ditahan PIHAK FARMASI DAN KESIHATAN (KASTAM YG RAMPAS) kerana belum di kaji bahannya dan saya dapat surat amaran akan dendanya dan kes akan masuk mahkamah kalau buat sekali lagi.
dendanya pula minimum 3k.
:((
 

myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
saya rugi RM 1900 dan hampir kena denda lagi,barang saya telah diLUPUSKAN.
 

myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
kini saya ambil fikiran positive,
JIKA BRG YG SAYA NAK ADA KAT MALAYSIA SAYA BELI SAHAJA DARIPADA TAK DAPAT BARANG LANGSUNG.
P/S
kalau barang tu ada samanya kat pasaran malaysia dan barang itu tidak di MLM kan ,saya akan beli TETAPI
kalau barang itu hanya dapat di pasaran MLM ?
terpaksalah saya ambik kat MLM.
bagaimana pendapat anda pula?
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
ade baik buruk gak..aku penah join satu company..modal rm356..kenalkan kat 2 orang dapat rm70 jer...dah la nak kuar duit kat bank kena caj rm7..tak baik la tu..yg terbaru join rm150..kenal kat 2 orang dapat bonus rm165..kuar duit kat bank tak kena cas..terbaik !!
 

myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
saya ada pendapat peribadi bagi MLM ni,saya tak suka cara segelintir dari pengedar2 MLM ni.(sikap pembawanya bukan produk yg dibawanya)
MLM ni meniaga,cara meniaga itu sahaja yg kadang2 bermasalah.
oleh kerana yg buat ni ramai pengedar2 produk MLM maka MLM la yg dibenci(ini berlaku pada saya juga)
membenci MLM.sekarang saya pun berada dalam MLM,
bukan kerana terpengaruh dgn ajakkan orang yg membawa tetapi kerana barang yg saya nak ada dalam MLM yg ini.
selepas memahami konsep MLM yg sebenarnya,saya sedar bukan MLM yg tak betul tetapi sikap sesetengah pembawa yg tak betul(kaya segera)
 

copy left

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,749
Reaction score
501
Points
161
kalau jual produk xpe,tapi yg buat headhunting lebih menyusahkan org ramai
 

myheart75

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2010
Messages
260
Reaction score
3
Points
20
ade baik buruk gak..aku penah join satu company..modal rm356..kenalkan kat 2 orang dapat rm70 jer...dah la nak kuar duit kat bank kena caj rm7..tak baik la tu..yg terbaru join rm150..kenal kat 2 orang dapat bonus rm165..kuar duit kat bank tak kena cas..terbaik !!
itu manupulasi duit ja,dalam MLM bukan macam itu.:">
 

acoms

Fun Poster
Joined
Aug 7, 2008
Messages
624
Reaction score
12
Points
15
MLM adalah salah satu cara pemasaran sahaja. Jangan main pukul rata. Kerana kalau org nak menipu tak perlu dgn mlm. Single level, Forex, emas dan lain lain pun boleh menipu. Kena guna akal dan buat perbandingan menggunakan prinsip 4P utk nilai sesuatu peluang perniagaan yang dtg kpd kita. Insyallah lebih selamat.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register