Gabungan Moving Average + Envelope60+Stoch - 'entry/cut post' & 'detect' false signal

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08470
USD / JPY
111.585
GBP / USD
1.2961
USD / CHF
0.97815
USD / CAD
1.32249
EUR / JPY
121.036
AUD / USD
0.66275

CG Sponsors




golden_user2006

Active+ Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
3,327
Reaction score
175
Points
33
Gabungan Moving Average + Envelope60+Stoch - 'entry/cut post' & 'detect' false signal

Salam,
first time bukak thread 'forex' kat sini.......mohon bg support
mungkin style ni telah diketahui, sy hanya nak berkongsi dgn apa yg diperhati selama ni......

ingat balik, indi2 asas....MA, Stoch....dan sy gabungkan dgn Envelope yg sy belajar dgn sifu nik (kredit to him)

ok, mulanya gini....kena buka 2 chart tf30 & tf1jam....pair sy perhati EU

chart tf30: , masukan Envelopes
1. period 60
2.simple
3. close
4. deviation: sebenarnya kena kira tp guna default dulu 0.1%

tu je.... tgk hasilnya....

chart tf1 jam, masukan MA
1. period 34
2. Simple
3. high & close (kena buat 2 kali)

tgk hasilnya.....

ok, bagaimana nak OP
kalu ikut sebenarnya, cara ni swing 1/2 hari (tgk cs)
kena tgk chart serentak, tp sebenarnya cara ni trade dia sela 1 jam....
kita tgk chart tf 30min, kalu cs menghampiri/ cs baru terbentuk melepasi mana2 garisan envelope (atas/bawah), bersedia utk OP........dan syarat 2 kena tgk chart tf 1jam pula, sama juga rules dia, kalu hampiri atau melepasi garisan....bersedia

masuk OP jika kedua2 chart melepasi garisan indi2 tersebut.........
TP,
1.terpulang atau tgk daily range pair eu tu,biasanya 100-180(skrg ni), jd pandai2lah.....
2. tgk stoch 14,3,3 tf30m.....cthnya kita OP SELL pd 17/2(tgk ss tu), bila garisan biru stoch tu bersilang semula kat >23.6, maka kita ambil TP....cuba kira brape pips tu.....
3. ikut fibo setup daily.....bab ni msg2 warga cg ni dah terror dah.........



peringatan: FALSE SIGNAL
bila cs baru terbentuk pada tf1jam dulu melepasi garisan MA, baru chart 30m melepasi garisan envelope.....cth,,,, jam kat chart 1jam= 12:00 cs baru dah melepasi tp chart 30m, cs baru terbtk & lepas pd masa 12:30, MAKA dgn ni FALSE signal........

mesti dan mesti chart 30m dulu lepas garisan, baru di MA

perhatikan2........

pukul 7pm 23/2
lihat perbezaan bagaimana nak masuk post dgn btul
cs masih berada/belum melepasi garisan bawah........tunggu next cs 8pm


8pm
dua2 chart kena tgk serentak.......mula2 chart 30m pd 730pm cs dah cross, jd tunggu confirm dari chart 1jam....bila cross kedua2 chart tu, masuk OP dgn cs baru...



SL......sama jugok dgn TP bila garisan bersilang/melepasi stoch 14,3,3 tf30min.......biar kita cut loss drp dok float lama2... :D

ni yg sy perhatikan, dan masih mencari yg terbaik dlm penelitian ni,
mungkin mana2 yg terkurang mohon kita bincangkan2....

sila2 dptkan indi & template

update: 19 jan2011
>>> alert indi: dapat disini (kredit to Giacomo Licciardello (Skyline)) - letak utk chart m30 saja

12 dis 2012


baru nampak apa yg sebenarnya berlaku...
sebelum ini, TP yg dicadangkan adalah sekitar +20-30pips saja...

tp bila duk lukis2 entry & exit, nmpknya satu pattern terbtk..

mula2 entry>lps tu exit ambil pips....dan pd masa sama entry kedua, & tunggu exit....dan seterusnya...

mungkin gambar criter semuanya..
sama2 perhati....mmg boleh wat byk +++pips rupanya...

cuba2, lepas tu bg komen
sekadar berkongsi...

p/s: jangan 'segan2' tekan 'thank'.....
 
Last edited:
Sponsored Post

golden_user2006

Active+ Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
3,327
Reaction score
175
Points
33
good info TT..
keep it up bro..:)cgrock
tk2.......
dah ambil TP utk 19feb(minggu lepas)....58pips baru jap 2:00 msia, tp sebenarnya dia naik sampai 82 pips.....
tgk garisan biru stoch 14,3,3 dah bersilang kat <76.4 cs baru
jd TP terpulang.......

 

golden_user2006

Active+ Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
3,327
Reaction score
175
Points
33
TT ini untuk Pair EU saja ke?
pair ni yg sy minat, slow & steady..........dan pair2 seumpamanya dgnnya
sbb....pair euro biasanya 'follow the trend' sng nak pantau....

cuba2 le pair lain, nanti buleh discuss...try kat ej
 

darwisy

Forex Moderator
Joined
Dec 2, 2008
Messages
831
Reaction score
927
Points
61
Salam,
first time bukak thread 'forex' kat sini.......mohon bg support
mungkin style ni telah diketahui, sy hanya nak berkongsi dgn apa yg diperhati selama ni......

ingat balik, indi2 asas....MA, Stoch....dan sy gabungkan dgn Envelope yg sy belajar dgn sifu nik (kredit to him)

ok, mulanya gini....kena buka 2 chart tf30 & tf1jam....pair sy perhati EU

chart tf30: , masukan Envelopes
1. period 60
2.simple
3. close
4. deviation: sebenarnya kena kira tp guna default dulu 0.1%

tu je.... tgk hasilnya....

chart tf1 jam, masukan MA
1. period 34
2. Simple
3. high & close (kena buat 2 kali)

tgk hasilnya.....

ok, bagaimana nak OP
kalu ikut sebenarnya, cara ni swing 1/2 hari (tgk cs)
kena tgk chart serentak, tp sebenarnya cara ni trade dia sela 1 jam....
kita tgk chart tf 30min, kalu cs menghampiri/ cs baru terbentuk melepasi mana2 garisan envelope (atas/bawah), bersedia utk OP........dan syarat 2 kena tgk chart tf 1jam pula, sama juga rules dia, kalu hampiri atau melepasi garisan....bersedia

masuk OP jika kedua2 chart melepasi garisan indi2 tersebut.........
TP,
1.terpulang atau tgk daily range pair eu tu,biasanya 100-180(skrg ni), jd pandai2lah.....
2. tgk stoch 14,3,3 tf30m.....cthnya kita OP SELL pd 17/2(tgk ss tu), bila garisan biru stoch tu bersilang semula kat >23.6, maka kita ambil TP....cuba kira brape pips tu.....
3. ikut fibo setup daily.....bab ni msg2 warga cg ni dah terror dah.........



peringatan: FALSE SIGNAL
bila cs baru terbentuk pada tf1jam dulu melepasi garisan MA, baru chart 30m melepasi garisan envelope.....cth,,,, jam kat chart 1jam= 12:00 cs baru dah melepasi tp chart 30m, cs baru terbtk & lepas pd masa 12:30, MAKA dgn ni FALSE signal........

mesti dan mesti chart 30m dulu lepas garisan, baru di MA

perhatikan2........

SL......sama jugok dgn TP bila garisan bersilang/melepasi stoch 14,3,3 tf30min.......biar kita cut loss drp dok float lama2... :D

ni yg sy perhatikan, dan masih mencari yg terbaik dlm penelitian ni,
mungkin mana2 yg terkurang mohon kita bincangkan2....

sekadar berkongsi...
Teruskan update dgn perbincangan ilmiah.
Recommended kalau ada contoh entry pada chart untuk memudahkan perbincangan.
Contoh entry itu tdk semestinya live yang demo pun ok janji senang untuk berbincang.
 

golden_user2006

Active+ Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
3,327
Reaction score
175
Points
33
Teruskan update dgn perbincangan ilmiah.
Recommended kalau ada contoh entry pada chart untuk memudahkan perbincangan.
Contoh entry itu tdk semestinya live yang demo pun ok janji senang untuk berbincang.
tk mod,
mmg nak bg cth2 terbaik....krang ni tunggu time yg btul utk ss cara op tu....
 

alpacint

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2008
Messages
727
Reaction score
33
Points
20
salam bro.. masih kurang clear la citer teknik bro ni.. kurang paham.. macam citer tak abeh.. leh kompletkan tak citer teknik bro ni.. tq
 

alpacint

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2008
Messages
727
Reaction score
33
Points
20
sory bro, server lembab tadi, page bwh kua lambat, ni dah leh paham dah teknik ni, tq bro..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register