Are You a Moving Average Trader? Please share your strategy here

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.0925
USD / JPY
107.351
GBP / USD
1.24533
USD / CHF
0.96692
USD / CAD
1.41123
EUR / JPY
117.281
AUD / USD
0.60973

CG Sponsors




m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
orang cakap MA lagging tak bagus..tapi lantak la itu je aku tau..mc bukan sebab teknik tapi salah sendiri tak jaga MM dan entry sesuka hati
 
Sponsored Post

silent_d

Freshie
Joined
Apr 9, 2017
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
orang cakap MA lagging tak bagus..tapi lantak la itu je aku tau..mc bukan sebab teknik tapi salah sendiri tak jaga MM dan entry sesuka hati
Betul saya setuju.....(MM + Emosi) - Disiplin = Kelaut...
:D
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
Betul saya setuju.....(MM + Emosi) - Disiplin = Kelaut...
:D
hehe setuju dengan formula tu...:)cgrock
disiplin ni bolehla dikatakan kita hanya akan entry bila betul2 dimasa yang sesuai dan dengan risk management yang betul
 

wangwin

Freshie
Joined
Oct 29, 2010
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Salam Traders Semua,


Semalam saya dah bagi UPDATE untuk EU TF 1 HR menggunakan TEKNIK CSR100. Hari ini saya sertakan Chart GU TF 15m pula.



Chart - GU TF 15m 23-10-2008

Tiga hari Trading = 1675 pips :)paid :)cgrock








Nampaknya bullish divergence dah terbentuk, adakah ini tanda2 awal price reversal akan berlaku ? Sama-sama kita tunggu dan lihat apa terjadi selepas ini :)


HAPPY TRADING :D
Terima Kasih JGV100
 

exjockerxx

Fun Poster
Joined
Jan 6, 2011
Messages
180
Reaction score
13
Points
15
Aku sampai Sekarang pakai moving average tarade forek Tunggu crossover jer terus entry OK Jah.Aku pakai sma20 Dan sma10 je
 

||||||

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
13,495
Reaction score
241
Points
123
xde ke yg trade guna single moving average je?

Banyak nampak guna tu kengkadang sampai lebih dua pun ada
 

aminx89

Freshie
Joined
Jul 23, 2012
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
aku pki ema62 je..touch je line tu, masuk order..try r tgk backtest :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register