Are You a Moving Average Trader? Please share your strategy here

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.09409
USD / JPY
108.411
GBP / USD
1.24631
USD / CHF
0.96575
USD / CAD
1.39594
EUR / JPY
118.612
AUD / USD
0.63458

CG Sponsors




alwaysloss

Junior Member
Joined
Oct 5, 2008
Messages
56
Reaction score
29
Points
16
Sesuai title, ada yang trading dengan moving average. Saya sangat cinta dengan indicator ini. sesiapa yang pakai moving average boleh share strategy / indicator/ template nya di sini

mulai dari saya dulu:


detail systemnya besok saya post. sekarang dah ngantuk ni:p
 
Sponsored Post

[email protected]

Active Member
Joined
Sep 11, 2007
Messages
2,079
Reaction score
21
Points
25
MA ni lagging indi, penggunaannye perlu di sertakn dgn strategy dn MM, baru akn menghasilkn profit yg mantap !! :)paid:)paid:)paid
 

zixox

Fun Poster
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
MA ni lagging indi, penggunaannye perlu di sertakn dgn strategy dn MM, baru akn menghasilkn profit yg mantap !! :)paid:)paid:)paid
aku big fan MA juga....dengan MA boleh jadikan mcm2 teknik dan strategi....
 

zen piper

Fun Poster
Joined
Oct 2, 2008
Messages
316
Reaction score
121
Points
23
Mva

MA ni lagging indi, penggunaannye perlu di sertakn dgn strategy dn MM, baru akn menghasilkn profit yg mantap !! :)paid:)paid:)paid
betul tu...mva(moving average) ialah satu indicator yg powerful tapi bak kata kawan kita [email protected] adalah lagging indi.. ia hanya menunjukkan harga pasaran yg dah lepas..masa depan mcm2 boleh jadi...lebih berkesan kalau dapat guna MVA ngan lain2 teknikal analisis seperti support & resistant,trendline dan yg sewaktu dgn nye..sekian..wasalam..:D
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
MA ni big trader pon pakai..
win ratio per trades memang kurang.. dalam 50-50 je..
tapi win ratio per pips dia memang tinggi..

sebab dia bule detect muqaddimah trend :D
skali dapat muqaddimah trend.. ride je la..
:)paid:)paid:)paid
 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,799
Reaction score
32
Points
30
huhuh aku x phm la indi lagging nih...die amik data lepas...tp klau mcm kite amik persilangan dier bak kate taufic sbg mugadimah trend....mean kite bole la pki sbg indi utk open post kan?....sbb aku slalu pki utk masuk post...tinggal sape bole terangkan lwma tuh ape?...hihhi aku pki jerk pndi la...aku pki lwma 200 ngn 100
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
huhuh aku x phm la indi lagging nih...die amik data lepas...tp klau mcm kite amik persilangan dier bak kate taufic sbg mugadimah trend....mean kite bole la pki sbg indi utk open post kan?....sbb aku slalu pki utk masuk post...tinggal sape bole terangkan lwma tuh ape?...hihhi aku pki jerk pndi la...aku pki lwma 200 ngn 100
MA ni ada byk jenis.. bergantung kpd cari calculation historical data dia..
lain jenis lain la bentuk.. tp beza skit2 je kot..
aku pakai JMA 24 je :D
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
5,902
Reaction score
3,835
Points
941
betul tu...mva(moving average) ialah satu indicator yg powerful tapi bak kata kawan kita [email protected] adalah lagging indi.. ia hanya menunjukkan harga pasaran yg dah lepas..masa depan mcm2 boleh jadi...lebih berkesan kalau dapat guna MVA ngan lain2 teknikal analisis seperti support & resistant,trendline dan yg sewaktu dgn nye..sekian..wasalam..:D

Salam Traders Semua,


Setuju ngan Bro Zen Piper.:)


Saya gabungkan MA dengan support dan resistance. MA boleh membantu untuk kita "Trade with the Trend" :)cgrock


 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,799
Reaction score
32
Points
30
Salam Traders Semua,


Setuju ngan Bro Zen Piper.:)


Saya gabungkan MA dengan support dan resistance. MA boleh membantu untuk kita "Trade with the Trend" :)cgrock


wah....bnyk cantik chart...nmpk konsisten...hihihiih:">:">:">
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
Salam Traders Semua,


Setuju ngan Bro Zen Piper.:)


Saya gabungkan MA dengan support dan resistance. MA boleh membantu untuk kita "Trade with the Trend" :)cgrock


waa menarik nie :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register