BTC USD 81,412.2 Gold USD 4,378.12
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Coin BitCoin - www.bitcoin.org

boleh percaya ke exchange nie?
sebelum ni ada simpan coin kecik2 dkat bittrex dgn poloniex..
last2 hilang mcm tu jer.. acc kosong..
Pakai Coinomi,Imtoken...saya pakai dah lama dari 2017, tak ada isu pun, Yang penting tu salin 12 kata keselamatan. Simpan Vechain dalam Vethor wallet,tak ada isu pun hilang.
Exchanger pun boleh,simpan tapi takut kena hack dengan hackers je macam cerita cryptopia.nz tu. Tapi sekarang macm tak ada isu hacking2 ni.Tadi saya buka Yobit pun masih ada coin2 lama macam NYC,SLP yang entah apa2 coin wujud zaman 2017,ada je lagi sana.
Saya dah lama juga menyimpan, sekarang boom semua e wallet sampai 50k ada dalam simpanan.

Godek2 email...tengok2 ada FOX token...100 dalam wallet Portis,:ROFLMAO:...ingatkan tak ada nilai, sekali tengok ada RM480...kutip duit saja menyimpan. Sama la dalam wallet Eidoo ada token LEND,80 dapat free airdrop...simpan dari 2018 sampai sekarang baru terfikir nak buka tengok2 tukar AAVEE..gila la dapat 2k macam tu saja yeahoooo!!
 
Nilai Bitcoin kini dilihat jatuh secara mendadak pada penghujung minggu, sekaligus mencapai kepada nilai terendah sejak tiga bulan lepas, sekitar RM187k.

Ini sekaligus memperlihatkan nilai Bitcoin kurang sekitar 10% dalam pasaran kriptowang dalam tempoh 24 jam lepas. Trend penurunan harga ini berterusan sejak daripada minggu lepas, apablla Elon Musk mengatakan Bitcoin kurang mesra alam untuk diterima sebagai medium pembayaran Tesla.

Lanjutan daripadanya, Elon Musk juga seperti memberikan petanda yang mana Tesla mungkin telah menjual semua pegangan Bitcoin mereka – walaupun pada minggu lepas mengatakan Tesla akan terus menyimpan pegangan kriptowang mereka.

Hal ini membuatkan keyakinan terhadap Bitcoin berkurangan oleh segelintir pihak, dan menjualnya – mengakibatkan nilai Bitcoin berkurangan secara mendadak.

Ketika artikel ini ditulis, nilai Bitcoin adalah sekitar RM197k untuk 1BTC – dan memperlihatkan peningkatan kembali secara berperingkat.

Screenshot-16.jpg
 
Setuju sangat boss.. dalam pemerhatian sejak bulan lepas, Bitcoin mempunyai potensi tinggi untuk crash. Bagi pendapat saya personally, ini ada market cycles. sekiranya terus naik maknanya akan berlaku kekurangan jual beli.. Semua org nak beli.. siapa nak jual kan.. So this is market cycles..

BTCUSD Projection
BTCUSD.jpg
 
digital coin turun, emas naik..
biasa laa pelabur tukar2 porftolio..
 
digital coin turun, emas naik..
biasa laa pelabur tukar2 porftolio..
Pendapat saya, emas akan naik klu melepasi 1871 area. Skrg emas akan turun utk mencari buyer.. klu dilihat pada long term. emas masih di ambang decision making.. sbb for me masih consider weekly channeling downtrend.. kebanyakan org akan melihat pada safe heaven investment. But game tgh dibuat oleh US.. terutamanya feds..
 
konflik palestin = Ada rumors pengeluaran berskala besar BTC kat sana fund perang hamas. blh tgh twiit page Gazago

elon musk bulan lepas dah jual usd 222 juta btc, pastu dia komen BTC ni byk guna energy, caj GAS mahal.

follow whale jgn follow FUD kikiki..
 
Back
Top
Log in Register