BTC USD 60,054.2 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Biografi Adolf Hitler

...Kuasa Nazi di German bangkit selepas tumpasnya komunis di

German....taktiknya yang berkesan, mendakwa bahawa pihak komunis

yg bertanggungjawab membakar Reichstag (Bangunan Diet

German)...sebelum tersungkurnya komunis di tangan Nazi,

Chancellor German pada masa itu ada menyatakan bahawa Nazi

adalah harapan bagi German....tapi perlu ingat, sebelum

bangkitnya Nazi, parti Nazi bukan sebuah parti yg hebat di dalam

Diet German, tetapi kerana manipulasi, propaganda, hujahan

psycho Hitler dan publisiti yg meluas, parti Nazi berjaya

menumpaskan parti Komunis dan Hitler hanyalah pegawai bawahan

tentera German semasa mula2 mengasaskan Nazi....Kenapa Hitler

kalah perang ya? Sebabnya,


1) Russian Front hancur!!! tentera German mati kesejukan dan

kebuluran sebelum dapat menawan Moscow....pada masa ni tentera

German hanya dapat menawan Leningrad sebelum menuju ke

Moscow....itu pun Leningrad di tawan sebelum musim

sejuk....agaknya kalau masa musim sejuk, tentera German pun tak

dapat nak tawan Leningrad....tentera German tak mengambil

iktibar apa yg pernah berlaku pada tentera Napoleon semasa

menawan Moscow, sebabnya mati kesejukan dan kebuluran!!! musim

yg paling seram untuk tentera German di Russian Front ialah

Russian Winter!!! Sejuk, kenderaan tak boleh bergerak sebab

beku, short of food supply sebab bekalan makanan tak

sampai....mana nak sampai, kapal terbang German kena tembak masa

nak hantar bekalan, rakyat Russia pulak lari bila German datang

dan semua tanaman dibakar....Hitler pulak dah tau tentera dia

sengsara, tapi tetap tak mau berundur dari Russian Front dan

Bandar Leningrad....last2 komander tentera German kat Leningrad

surrender kat Russia....inilah tanda pertama kemenangan Russia

ke atas German!!! kesengsaraan tentera German kamu boleh lihat

pada gambar2 mereka semasa di Russian Front semasa Russian Winter.

2) Kekalahan pasukan tank German di pihak Russia pada

pertempuran kereta kebal yang terbesar!!! iaitu Battle of

Kursk....taktik pihak Russia berjaya menumpaskan tentera tank

German dengan menggunakan bantuan tentera infantri

Russia...caranya, biarkan tentera tank German mara ke kawasan

Russia yang dipenuhi periuk api dan unit infantri yg bersedia

menyerang hendap....padahal tentera tank Russia takla kuat

sangat.....Tiger Tank German tembak tank Russia dari jauh pun

dah hancur...tak payah nak dekat sangat.....tank Russia pulak

kna tembak tank German dari dekat baru boleh hancur....tank

British dan Amerika lagi teruk, tembak tank German dari dekat

pun tak hancur!!! tu yang tentera berikat takut pada tank

German...tp dalam Battle of Kursk, Russia menang sebab taktik.

3) tentera German kalah dalam Battle of Al-Amein....caranya

senang, tentera British bom semua tempat simpanan minyak tentera

German....implikasinya, semua kenderaan tentera German tak bleh

mara, sebab minyak tak cukup!!! then, British ambil kesempatan

hancurkan kesemua tentera German yang mahu mara untuk menawan

Cairo....Gen. Rommel (German) kalah pada Gen. Montgomery

(British) dalam Battle of Al-Amein....Hitler mengamuk dan Gen.

Rommel hampir2 dibunuh, tapi dia bernasib baik sebab Hitler

hantar dia untuk kawal Normandy.


4) U-Boat (kapal selam) German hancur!!! mula2 perang dunia ke-

2, U Boat berjaya dalam misinya iaitu menenggelamkan kapal2

dagang dan kapal perang....kemudian kapal2 tentera berikat

mengunakan strategi pelayaran berkumpulan di mana kapal2

berlayar dalam satu kelompok termasuk dituruti oleh unit kapal

selam, frigate, battleship & merchant ship....sebab taktik

tentera berikat ini, banyak kapal selam U-Boat karam....mana tak

karam, setiap misi U-Boat, hanya sebijik kapal selam ja dalam

misi tu....kira macam commit suicide la....kalau nasib baik tak

karam la U-Boat....kapal2 tentera berikat mau dekat sepuluh

berlayar sekelompok lawan dengan satu kapal selam U-

Boat....sebab tu setiap kapal selam U-Boat yang belepas dari

pelabuhan, kemungkinan besar takkan balik....misi yang memang

sure mati!! sampai ada sebuah kapal selam U-Boat karam dekat

perairan timur USA....unit pengkaji National Geographic yg jumpa

kapal selam tu....kalau tak kapal tu disyaki tenggelam di

perairan Maghribi....lg satu U-Boat ni kelemahannya dia kna

muncul setiap beberapa jam di permukaan air.....kira tak boleh

tenggelam lama2 la...sebab tu kalau dia terlepas dari serangan

kapal2 tentera berikat yang berlayar sekelompok, kapal aircraft

carrier tentera berikat akan memburunya!!!


5) Armada tentera laut German hancur!!! sebab terlalu bergantung

pada kapal selam U-Boat, tentera laut German kekurangan kapal2

seperti frigate, cruiser, battleship dan takda langsung aircraft

carrier!!! yang hebat pun battleship Bismarck dan MTD (motor

torpedo boat) nya.....sebab tu Britiish Royal Navy paling kuat masa perang di Atlantik.....


6) German adalah negara pertama yang mencipta jet, tapi Hitler

kureng "bijak"!!!! komander tentera udara German pernah cakap

kat Hitler yang jet German boleh digunakan sebagai unit kapal

terbang untuk menyerang Britain, tapi Hitler reject cadangan dia

dan kata bahawa jet sesuai sebagai bom kawalan jauh macam Roket

V-1 dan V-2 untuk menyerang Britain!!!....*****nya Hitler!!!

bayangkan kalau Hitler terima jet sebagai unit kapal terbang

penyerang German, mesti hancur tentera berikat....mana taknya,

jet lagi laju dari kapal terbang kipas....Mustang USA pun

kalah....tapi risiko jet German ni, masa test terbang, banyak pilot German mati pasal jet meletup!!


7) Tentera German berpecah sebab Hitler tamakkan kawasan untuk

ditakluk....mana taknya, satu pergi ka Russian Front, satu pergi

ka African Front, satu pergi ka France, satu pergi ke Balkan,

satu pergi ka Asia Tengah kat Black Sea dan Tasik Kaspia sebab

nak takluk minyak kat Baku dan yang last skali kat home front

iaitu sekitar Germany.....semangat tentera German ni pun tak

macam tentera Jepun, tentera German mudah surrender dan ramai yg

muda2 especially dari bangsa Aryan...Nazi bangga dengan bangsa

Aryan dan anggap bangsa Aryan adalah bangsa yang terpilih....tu

antara sebab Yahudi di hina dan kebanyakannya jadi buruh paksa buat roket V-2, V-1, kereta kebal, kapal terbang etc.....


8) Dapat salah information pasal pendaratan tentera

berikat....sebelum D-Day, German ingat tentera berikat akan

landing dekat Norway....tak pasal2, banyak la gun battery German

pegi letak dekat Norway.....salah information rupanya....mungkin

sebab informer German bagi maklumat salah sebab dah kna

tangkap .....tapi memang betul, ramai informer German kat

Britain kna tangkap dan disuruh bg maklumat salah oleh British....


9) Kalah dalam Battle of Normandy yang melambangkan pendaratan

tentera berikat yg terbesar di tanah besar Eropah...Operation D-

Day (Dooms Day)....sesuai la dgn nama operasinya...masa D-

Day,Gen. Rommel yang handle German di Normandy dan pasukan

tentera berikat di ketuai oleh Gen. Montgomery.....dua musuh di

Battle of Al-Amein bertemu lagi!!! Rommel dah tau German akan

kalah sebab ruang udara Normandy dikuasai oleh tentera berikat,

tapi Hitler tak mengaku kalah dan terus pecat Rommel ganti

dengan general German yg lain....:)
 
Sponsored Post

....tahukah koraNg,.menurut sumber... terdpt 50,000 tentera Nazi Yahudi Jerman (tentera Wermacht)...

150000 Jews Hitler's Army:
2 Field Marshals,
15 Generals,
2 Full Generals,
8 Lieutenant Generals,
5 Major Generals.

jangan lupa, tentera Islam pun ada yg dtg dari bosnia, croatia, yg diketuai oleh Amin Al Husseini. Head of SS Muslim Hanzar Division 13.

Setelah british menguasai palestin, setelah kerajaan khalifah tumbang, bekas pegawai khalifah- Amin al Husseini bergabung ngan hittler. Amin ini juga yg mengasaskan penubuhan oic dan setiausaha OIC adalah pm kita yg pertama iaitu Tunku Abdul Rahman.

Setelah semua sumber2 ini aku ketahui, makin aku tahu bahawa aku telah salah sangka sebelum ini..

Patut la keluar crite2 Saving Private Ryan yg memaparkan keburukan Nazis ini. Lepas ini keluar filem Pasific pulak. Nak brain wash pulak generasi baru manusia.
 
Field Marshall adalah orang paling tertinggi dalam ranking angkatan tentera. Lebih tinggi dari General.

Yahudi dalam angkatan Jerman bukan sesuatu yang mengejutkan. Bagi aku, ini pembohongan Hitler paling berjaya. Pembunuhan beramai-ramai Yahudi semasa rejim Nazi cuma untuk Yahudi-Yahudi Ortodok yang sehingga hari ini tidak menyokong Yahudi Zionis.

Mufti Besar Amin Al Husseini barangkali juga diperdaya oleh Hitler ini utk menubuhkan SS Muslim Hanzar Division 13 kerana terdesak dengan isu Yahudi.

Ketika perang, anda mungkin tersepit dan terpaksa menyokong pihak mana yang lebih kurang jahat dari mereka yang lebih jahat (lesser evil than evil). Contoh - US terpaksa menyokong rejim komunis Russia di bawah Stalin. Juga, Great Britain meminjamkan peralatan utk mendekod kod-kod rahsia Enigma Jerman sehingga Russia berjaya menghalau Jerman dari bumi Russia yang bermula dari Operasi Stalingrad.
 
smpai skg org germany adalah bgsa yg pling perkauman.. bgsa plg gagah n pandai. hitler nk musnahkan yahudi coz yahudi trlalu mendominasi ekonomi dan politik dunia, malahan USA adlah boneka yahudi ketika itu. untuk jd bgsa n negara palung gagah di dunia, mksdnye dorg kna singkirkn jews coz jews adalah rival plh hbt..
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register