BTC USD 66,452.5 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

aqu_fadhil

Super Active Member
Messages
7,302
Joined
Jun 10, 2011
Messages
7,302
Reaction score
37
Points
70
SUMBER

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...
__________________________

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...

image002xav.jpg


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si ***** ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.


image003bj.jpg


Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...

image004ll.jpg


image005kqc.jpg


Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

image006nub.jpg

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...

image007on.jpg


image008qd.jpg


image009jt.jpg


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar
Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.


534781_376544282458299_1258211450_n.jpgSecara politiknya, ada sebab kenapa Nazi baik dengan orang Islam terutamanya di Baitulmaqdis. Ketika itu Baitulmaqdis dan Palestin secara keseluruhan adalah dibawah penjajahan British dan British merupakan musuh Nazi Jerman. Imam Besar Baitulmaqdis (ada dalam gambar di atas) bertindak menyokong perjuangan Nazi Jerman sebagai satu cara untuk melepaskan diri dari penjajahan British. Nazi menjanjikan kemerdekaan Baitulmaqdis dari British sekiranya kumpulan Imam Besar Baitulmaqdis menyokong mereka.

Pengaruh Turki dalam Nazi Jerman suka berkait rapat dengan usaha sesetengah pihak di Turki untuk melepaskan diri dari pengaruh barat dan mengembalikan kegemilangan Empayar Ottoman yang dimusnahkan pada Perang Dunia Pertama.

Banyak artikel telah ditulis mengenai hubungan kumpulan Islam dengan Nazi Jerman. Paling banyak dipersetujui adalah berkaitan usaha politik. Bukan pengaruh syiar Islam pada Hitler atau pihak tertinggi dalam Nazi. Punca Nazi menghukum Yahudi juga sebenarnya bukan bersifat sentimen agama tetapi lebih bersifat sentimen ekonomi. Pada awal kurun ke-20, Yahudi dikatakan menguasai hampir seluruh ekonomi Eropah dan Jerman adalah kuasa ekonomi yang sangat kuat ketika itu. Secara diam banyak negara-negara di eropah menyokong 'witch-hunt' ke atas golongan yahudi kerana di negara mereka sendiri Yahudi sangat berkuasa dari sudut ekonomi.

Perancangan terancang inilah (termasuk Perang Dunia Ke-2) menyebabkan kaum Yahudi di Eropah diberikan kawasan di Palestin kerana orang Eropah sendiri tidak mahu Yahudi menguasai mereka. Akibat dari perang dunia kedua ini menyebabkan lebih mudah tanah-tanah di Palestin diambil alih oleh Yahudi. Nazi Jerman secara tidak langsung memainkan peranan sebagai punca bagaimana Yahudi dapat menguasai Palestin sekarang.

Jadi baik kita fikir balik tindakan kita untuk kagum dengan Hitler kerana 'rapatnya' beliau dengan pembesar oportunis dari Baitulmaqdis di atas.
 
Last edited:
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register