BTC USD 22,962.3 Gold USD 1,869.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berapa income youtuber korang?

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
34,408
Joined
Apr 15, 2012
Messages
34,408
Reaction score
2,953
Points
266
Awards
1
kalau nak betul kaya dalam Youtube ni,

Better gunakan bahasa yg ramai orang faham. English.

Kalau tak, gunakan barang affiliate, hal buat duit. forex saham.

Nature sounds, try korang google rain sounds. tgk views diorang.

Selamat mencuba
Brader chibobski ni otai im dlm forum wc. Elok korang ikut nasihat diođź‘Ť
 
Sponsored Post

jaih

Legendary Member
gem
Messages
11,183
Joined
Jan 14, 2006
Messages
11,183
Reaction score
930
Points
171
kalau nak betul kaya dalam Youtube ni,

Better gunakan bahasa yg ramai orang faham. English.

Kalau tak, gunakan barang affiliate, hal buat duit. forex saham.

Nature sounds, try korang google rain sounds. tgk views diorang.

Selamat mencuba
patut laa dlm spotify ada playlist utk bunyi hujan..... nanti nok try layan laa
 

asyraf1156

Active Member
Messages
1,244
Joined
Jun 21, 2011
Messages
1,244
Reaction score
114
Points
43
Rancangan budak2 Nastya tu mewah btol rumah....mcm istana dah kawe tengok. View juta2 aje. Anak kawan suka melayan. X banyak bercakap pon....main2 dalam kawasan rumah je....orang Russia kottt

Banyak rancangan budak2 yang mewah2 skrg. Roma & Diana la, Jenny la. Semua tunjuk mewah2 budak2 mmg suka la. Sampaikan ada budak2 kecik2 dh stress dgn kehidupan sebenar. Nak jadi princess nk jadi kaya nak rumah ada kolam besar nak macam2. Lupa daratan sebab youtube tgk orang lebih kaya saja. Orang lebih miskin tak pernah tgk.
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,036
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,036
Reaction score
362
Points
46
view content golongan yg tunjuk kemewahan dlm YT memang berjuta,
tapi view content golongan yang biasa2 cecah puluhon ribu jer...

maknaya viewer suka tengok gaya hidup mewah dan pintar...:D
Cuma view if validate verified pon kena ambil kira juga....

Lagi2 kalo view nak jadi hasil monthly gaji, lagilah view itu kena betul2 validate...:)cgrock
 

chibobski84

Active Member
Messages
1,804
Joined
Nov 24, 2008
Messages
1,804
Reaction score
13
Points
25
Awards
1
korang juga boleh try Youtube Shorts yang baru ni.

Join secepat mungkin, benda masih baru.
kat mana nak tgk? kat phone sahaja, senang jer. Youtube App, ada shorts

Kaji video dan channel yg dapat banyak video untuk shorts tu.

Tgk niche apa, cari produk affiliate yang sesuai.

So, aku akan start buat shorts ni. sehari upload 1 video shorts

Video shorts ni 59 saat max, 5 saat min.

1) research niche
2) tgk video yg macam mana jenis popular
3) aku buat generic video je, gambar teks music
4) hope for virality (free method)
5) youtube seo (free method)
6) afiliate product

Selamat mencuba!
 

miehensem

Legendary Member
gem
Messages
16,344
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,344
Reaction score
1,866
Points
201
Aku la ni boleh kata full time youtuber la kot.. sambil ada buat freelance sikit2..

Aku buat niche politik.. start running channel utube pada pkp 1.0 april 2020 .. start drpd 0 subs 0 watch hours.. sampai sekarang disaat malam ni dah 54k subs watch time dah million hours dah.. viewers sebulan around 2million-6million..

Bab berapa income.. boleh la nak hidup dok dkt kedah ni.. ni yg aku tunjuk income setahun.. bukan la sebulan. Aku start monetise bulan may2020 sampai sekarang..

Pengalaman pahit..

Kena 2 kali demonetise sebab ada org report channel aku guna reused content.. dan 3 kali aku reapply kena reject.. tapi sekarang alhamdulilah dah kembali monetise.

Kenangan manis

Tiap2 bulan 21hb adsense send email kata payment otw masuk.. dan 23hb jam 11am cek duit dah masuk.

Sampai bank pernah call aku.. tanya channel apa aku buat. Hahaha

So yg aku ss ni drpd youtube studio aku sendiri.. bukan org lain punya.

So kalau ada apa2 pertanyaan or bantuan.. boleh reply dkt thread ni.. aku try consult or bantu cgrians yg mana boleh.

Samada bab content.. or editing.. bab payment from adsense.. apa2 je la utk jadi content creator.

Aku ada second channel.. dan dah dkt monetise. Tu jadi bekap income in case main channel aku ni kena demonetise.. so ada bekap 1 lagi channel utk create income. Alah mcm style2 diversify investment la.. hehe
 

Attachments

  • 32 KB Views: 45
  • 131.8 KB Views: 46
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register