BTC USD 28,144.0 Gold USD 1,966.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berapa income youtuber korang?

dausbiz

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
55,617
Paid Membership
Top Poster #7
Joined
Apr 27, 2015
Messages
55,617
Reaction score
2,421
Points
656
Awards
1
Lama tak jumpa bro? Apa khabar?

Tempat bos paling popular durian apa?

Content durian jek bos....

Cerita makan durian pon melalak dalam youtube.

Byk tak banyak jek hasilnya...

p/s: End video ada ayat songsang sket - MARILAH GUNAKAN PIL EXTRA PANJANG INI...LAGI PANJANG LAGI SEDAP...takkan org tak nonton bang daus.....pelakon utama abam botak....meletop punya....:p

Hahhahahahha abam botak
 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
34,693
Joined
Apr 15, 2012
Messages
34,693
Reaction score
2,999
Points
266
Awards
1
Sbg ex gitaris, den suko channel indon alipbata fingerstyle. Dan channel prank bushman indon abb, dividio, inotkancel, sudwikngapak.

Dan channel YouTube alman mulyana indon yg dok di mekah Dan YouTube bangchik org Malaysia di mekah

Bleh cek income YouTube deme kek socialblade.com
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,036
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,036
Reaction score
362
Points
46
tapi tula..income dorang halal ke.. sbb ade byk pompuan x tutup aurat kt ikhlan2 youtube.
Hoho! bab halal haram bang payah nak bincang...masuk makhamah syariah pon belum tentu kes close...

Yang masalah skrg content utuber bukan gila-gila remaja lagi sampai gila isim pon boleh ada...

Rakam video baling kucing...apekebenda mcm tue...mmg meletup view kaching2...pastue live video cakap hasil video aku kutip usd...agak2 abang laa duit nie halal ker makruh? :p
 

nokia3210

Active+ Member
Messages
3,726
Joined
Sep 6, 2012
Messages
3,726
Reaction score
775
Points
86
kawan aku wat vids gaming, maintain dpt USD100-150 tiap bulan..selama dh dekat setahun setengah..
dia main2 je wat, no voice-over, no video-editing, cuma upload mission2 game yg dia main..game skang mission tak berabis, ada je update baru ..
dia buat camni
-rakam 30 video/mission
-upload setiap hari satu selama sebulan..
-repeat..
pernah video di jadi video suggested ( youtube algorithm ), mencanak income sampai USD500-600 selama 2 bulan..

mmg tak byk, tp level main2 mcm dia boleh dpt mcm tu, lau sungguh2 lebih pada tu leh dpt..boleh kalah gaji mahathir..

btw, syarat utama lau nk start dpt income YT ni, kena dptkan 1000 subscriber dulu..then baru boleh monetize..
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,036
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,036
Reaction score
362
Points
46
kawan aku wat vids gaming, maintain dpt USD100-150 tiap bulan..selama dh dekat setahun setengah..
dia main2 je wat, no voice-over, no video-editing, cuma upload mission2 game yg dia main..game skang mission tak berabis, ada je update baru ..
dia buat camni
-rakam 30 video/mission
-upload setiap hari satu selama sebulan..
-repeat..
pernah video di jadi video suggested ( youtube algorithm ), mencanak income sampai USD500-600 selama 2 bulan..

mmg tak byk, tp level main2 mcm dia boleh dpt mcm tu, lau sungguh2 lebih pada tu leh dpt..boleh kalah gaji mahathir..

btw, syarat utama lau nk start dpt income YT ni, kena dptkan 1000 subscriber dulu..then baru boleh monetize..

Vid gaming ya bos....kickstart dengan 1000 subs ya...wah makin ketat formula YT nie....:cool:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register