Bagaimana penipuan fake maybank2u boleh terjadi?

CG Sponsors




Sponsored Post

manizaj

Active Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
1,556
Reaction score
5
Points
25
slalu aku dpt..
saja aku nyakat pishing nih..
b4 aku click aku tgok gi kt link tu..tp x click lagi..
try tgok bwh, konfem link tu lain dr bank yg kita pkai..
kalu lum ada forgery report, link tu akan bwk ke fake website..
ada login n username bagai..
aku oun masukkn username n psword perkataan mencarut dn mcm2 lagi la..
pstu aku login
 

demolationz

Active Member
Joined
Jan 14, 2013
Messages
1,724
Reaction score
81
Points
30
Perkongsian yang bermanfaat. Phishing ni tahap paling rendah lagi. Tambahan, user senang perasaan melalui web address maybank yang tak betul
 

Siddique87

Active+ Member
Joined
Apr 30, 2010
Messages
3,459
Reaction score
82
Points
30
Perkongsian yang bermanfaat. Phishing ni tahap paling rendah lagi. Tambahan, user senang perasaan melalui web address maybank yang tak betul
yang penting kna hati2 dan ada ilmu pasal bnda2 ni
 

KhairiX

Fun Poster
Joined
Aug 16, 2013
Messages
431
Reaction score
0
Points
10
Perkongsian yang bermanfaat. Phishing ni tahap paling rendah lagi. Tambahan, user senang perasaan melalui web address maybank yang tak betul
tapi sayangnyer masih jugak ade yang terkena..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register