Bagaimana penipuan fake maybank2u boleh terjadi?

CG Sponsors




dhiaperfumes

Banned
Joined
Nov 12, 2009
Messages
41,571
Reaction score
63
Points
120
skrg bukan maybank jer yang jadi sasaran.. rhb dan terbaru bank rakyat yang making banyak phishing ke email
 
Sponsored Post

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
Jangan klik pape link yg dihantar di email yg suh update pass/id bank
 

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
9
Points
65
aku pernah kena teknik phising ni dulu..

tp bukan dekat maybank2u la..aku kena time zaman myspace dulu..konon2 nak hack profile awek or nak tengok picture private..

kena isi email/psswrd sendiri bla bla bla..

lepas tu je myspace aku kena spam ubat kuat omputeh..hahampeh tol
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
Jangan klik pape link yg dihantar di email yg suh update pass/id bank
Aku klik je..
Mintak id, aku bagi fcukyou..
Password pn fcukyou..

Mintak no tac, 123456..
Hahahahahhaha...

Ni bila aku tingtong x ada kerja la..
Klu tgh sibuk, aku terus tong sampah je.
X buka pn...
 

my-elance

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2009
Messages
3,033
Reaction score
8
Points
25
video kecik...tak nampak pun content dan apa yg dia tgh buat tu
 

dhiaperfumes

Banned
Joined
Nov 12, 2009
Messages
41,571
Reaction score
63
Points
120
kesian gak bagi yang kurang pengalaman selalu kena dgn phising ne
 

rustam

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2010
Messages
10,794
Reaction score
55
Points
125
klu boring2 layan gak
aku isi jela apa yg dia nak
user id:f*ckyou
password:sonofabit*h

done
Hati2 bro sbb saya pernah buat mcm ni, kali kedua dia hantar lagi dan bila saya hover mouse ke link tu dia akan redirect saya ke pejabat guaman apa ntah di Amerika. Kalau saya mencarut kali kedua konpom dapat surat loyar tu (ambik ubat) > mungkin dia tak puas hati sbb saya mencarut kali pertama dulu :))
 

mynameis

Super Active Member
Joined
May 2, 2012
Messages
6,942
Reaction score
253
Points
81
Hati2 bro sbb saya pernah buat mcm ni, kali kedua dia hantar lagi dan bila saya hover mouse ke link tu dia akan redirect saya ke pejabat guaman apa ntah di Amerika. Kalau saya mencarut kali kedua konpom dapat surat loyar tu (ambik ubat) > mungkin dia tak puas hati sbb saya mencarut kali pertama dulu :))
hnrtarla loyer amerika pn.mcm kat mlaysia xde undang2.pnyangak mcm nih memang patut diajar mcm tuh.mcm kes lombong batu muliala,sakit kronik nak mati xde sapa nak waris hartala mcm2.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register