Bagaimana penipuan fake maybank2u boleh terjadi?

CG Sponsors




m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
thanks tt..bagus ilmu ni
 
Sponsored Post

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
77
Points
30


serius ker mase login kene TAC baru? :eek::eek:
tapi kalo favourite tak payah TAC baru kan?
seingat aku mcm tu la... konpius antara m2u dgn cimbclick :))
kalau fav x payah tac...
 

8itis9

Active Member
Joined
Sep 9, 2013
Messages
2,170
Reaction score
11
Points
30
maybank ni selalu hantar msj suruh aku bagi acc maybank padahal aku tak pernah ada acc maybank.
rhb pun sama. (dulu la). dah tau bnda ni penipu ja, trus aku buang email tu dalam trash.
 

ctrl

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2013
Messages
682
Reaction score
65
Points
20
selalu user lalai bila dpn pc, x mcm kat ATM..siap sorok2 tekan no. pin :D

nk confirm selamat taip je url nie...www.maybank2u.com <--cuba korang klik sini,pastu login please..:eek::eek:
 

saxxon

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
3,975
Reaction score
44
Points
35
aku memang dah tak gunakan online banking sejak sekian lama ... m2u dah bertahun2 aku stop sebab aku skeptical ... paypal pun aku taruh debit card je ..
 

mynameis

Super Active Member
Joined
May 2, 2012
Messages
6,937
Reaction score
250
Points
81
klu boring2 layan gak
aku isi jela apa yg dia nak
user id:f*ckyou
password:sonofabit*h

done
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,433
Reaction score
74
Points
125
pishing ni aku tak heran sgt....yg aku heran ada lg kes org kena tipu gi bank in duit berpuluh2 ribu pasal dah cair kena ayat huhuhuh...tak pun pasal nak cpt kaya
 

KhairiX

Fun Poster
Joined
Aug 16, 2013
Messages
431
Reaction score
0
Points
10
pishing ni aku tak heran sgt....yg aku heran ada lg kes org kena tipu gi bank in duit berpuluh2 ribu pasal dah cair kena ayat huhuhuh...tak pun pasal nak cpt kaya
social engineering ni..Teknik basic tapi membahaye..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register