Bagaimana penipuan fake maybank2u boleh terjadi?

CG Sponsors




Siddique87

Active+ Member
Joined
Apr 30, 2010
Messages
3,465
Reaction score
84
Points
30
http://www.youtube.com/watch?v=5Uem9YBgqG0


Perincian mengenai laman web fake maybank2u.

Untuk pengetahuan anda, apa yang anda pertontonkan didalam video ini adalah sebuah teknik yang dipanggil 'phishing'. Teknik ini berkesan dalam mendapatkan butiran identiti anda dilaman sesawang asal maybank2u tanpa anda sedari. Jom tengok !

Kongsikan dengan SHARE di wall anda dan juga rakan2 anda supaya mereka tidak tertipu.



ok itu salah langkah juga... harap TT dapat kongsikan dekat depan page cara ni... ok, lepas kita dapat tahu bahawa website itu palsu....dan mengelakan lebih ramai user mengunakan website itu, kita boleh buat report fogery di sii.... http://www.google.com/safebrowsing/report_phish/?tpl=mozilla
 
Last edited:
Sponsored Post

sayid83

Active Member
Joined
Jun 8, 2012
Messages
2,223
Reaction score
2
Points
35
Maksudnye diorang lakukan ngan sngt pantas lah year
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
211
Points
123
adei rasa x selamat pun ader lepas tengok nie #:-S
 

Siddique87

Active+ Member
Joined
Apr 30, 2010
Messages
3,465
Reaction score
84
Points
30
Maksudnye diorang lakukan ngan sngt pantas lah year
slalu dia akan hntar email secara rawak la suruh isi pasword dgn login id dan detail2 lain.hat mana gelojoh p tekan mmg sakit la :D
 

Siddique87

Active+ Member
Joined
Apr 30, 2010
Messages
3,465
Reaction score
84
Points
30
adei rasa x selamat pun ader lepas tengok nie #:-S
selamat bos,maybank2u pun dah secure,tp yg penting jgn lalai la hehe..email2 pelik jgn la cpt2 kelik wlpun ada logo maybank2u bagai..
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,944
Reaction score
76
Points
45
benda phishing ni senang je nak detect...seblom login tu, tengok dulu link tu betul ke x yg ori nyer link..tu jer...
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
78
Points
30
benda phising ni kalau org tu jenis x peka, x celik it.. mmg senang kena..

tp bukan ke setiap kali login kene mintak TAC baru.. setiap season.. setiap transaction kene ada TAC..
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
211
Points
123
benda phising ni kalau org tu jenis x peka, x celik it.. mmg senang kena..

tp bukan ke setiap kali login kene mintak TAC baru.. setiap season.. setiap transaction kene ada TAC..
serius ker mase login kene TAC baru? :eek::eek:
tapi kalo favourite tak payah TAC baru kan?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register