USD MYR 4.12450 BTC MYR 258,042 Gold MYR 7,285.31
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Cara Nak Memasarkan Produk ke Pasaraya; Tesco dan lain2??

Sponsored Post

nservas.sales

Active Member
Joined
Sep 21, 2011
Messages
2,458
Reaction score
25
Points
30
first, product & packaging kena "siap". siap maksudnya, packaging kena lengkap, label cantik menarik perhatian, dan kena ada barcode (bole refer site spt www.fmm.org.my atau www.gs1my.org)

part ni dinamakan commercialization. boleh minta bantuan agensi kerajaan utk khidmat nasihat, bantuan, kerjasama etc spt smidec, moa .

pastu bole approach HQ office tesco, carrefour, giant, 7 eleven etc utk demo (atau get more infos utk masukkan product anda). kalau kerjasama dgn agensi tertentu, mrk akan bantu tembus part ni.

Then, action plan spt yg kekawan kita maklumkan:
- kena mass production ikut request/jadual, modal pusing mmg kena ada banyak
- kena siapkan logistik - lori kita kena sediakan dan hantar product ke region distribution/collection center atau branch
- tunggu payment > 3 months.

tu yg aku tahu dulu la, skrg maybe ada changes sket...

tang payment tu agak kurang tepat. Payment skang dah ok. Terutama mydin ngan giant :)paid:)paid
janji produk ikut demand diowang
 

nservas.sales

Active Member
Joined
Sep 21, 2011
Messages
2,458
Reaction score
25
Points
30
pobia dgn cantik ke bro? kabel cantik punyer:D

:)):)) baru phm
cable yg ada tu tak le cantik sgt orgnya tp blh le klu mntk tolong nak listing.
Tp produk tuan yg nak dilistingkan tu agak payah melainkan ada advertising yg kuat.
 

despro

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2011
Messages
946
Reaction score
21
Points
45
:)):)) baru phm
cable yg ada tu tak le cantik sgt orgnya tp blh le klu mntk tolong nak listing.
Tp produk tuan yg nak dilistingkan tu agak payah melainkan ada advertising yg kuat.

tq bro, setakat ni produk kita dah advertise dlm media termasuk tv3 dan menaja bbrapa rancangan radio & pelbagai aktiviti
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register