USD MYR 4.12450 BTC MYR 258,001 Gold MYR 7,287.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Cara Nak Memasarkan Produk ke Pasaraya; Tesco dan lain2??

TQ7

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2010
Messages
806
Reaction score
2
Points
15
kalau boleh nak masuk semua pasaraya giant, tesco, speedmart, 7eleven termasuk stesyen minyak...boleh tolong?:-?

tesco bleh kot..yg lain xde kabel..produk ape?
 
Sponsored Post

HosterBase

Active Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,888
Reaction score
15
Points
25
Nak masuk pasaraya ni, tak sama macam nak jual kat ekspo, kedai, mini market, pasar...

bila diorang berminat...diorang akan mintak dalam kuantiti yang sangat banyak setiap minggu...

so, cuba plan baik2, barang apa yang nak di supply ke pasaraya tu?dan berapa kuantiti produk yang boleh dihasilkan dalam masa seminggu...

kalau produk makanan, sebagai contoh...boleh buat berapa tan dalam seminggu...?

kalau TT boleh 'ada'kan produk makanan sebanyak 2 tan seminggu...

baru p jumpa dengan management pasaraya2 tu...

kalau takat boleh buat 20KG produk makanan seminggu...baik TT pasarkan kat tempat lain dulu...macam local petronas kee...
 

nservas.sales

Active Member
Joined
Sep 21, 2011
Messages
2,458
Reaction score
25
Points
30
TT nak supply apa ye ?
nak supply kena ikut demand diowang jgk.
 

gerek

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2010
Messages
337
Reaction score
27
Points
20
first, product & packaging kena "siap". siap maksudnya, packaging kena lengkap, label cantik menarik perhatian, dan kena ada barcode (bole refer site spt www.fmm.org.my atau www.gs1my.org)

part ni dinamakan commercialization. boleh minta bantuan agensi kerajaan utk khidmat nasihat, bantuan, kerjasama etc spt smidec, moa .

pastu bole approach HQ office tesco, carrefour, giant, 7 eleven etc utk demo (atau get more infos utk masukkan product anda). kalau kerjasama dgn agensi tertentu, mrk akan bantu tembus part ni.

Then, action plan spt yg kekawan kita maklumkan:
- kena mass production ikut request/jadual, modal pusing mmg kena ada banyak
- kena siapkan logistik - lori kita kena sediakan dan hantar product ke region distribution/collection center atau branch
- tunggu payment > 3 months.

tu yg aku tahu dulu la, skrg maybe ada changes sket...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register