USD MYR 4.12450 BTC MYR 257,849 Gold MYR 7,288.16
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Cara Nak Memasarkan Produk ke Pasaraya; Tesco dan lain2??

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
Salam..

aku nak minta pendapat, nasihat & panduan kpd sume yg ada info psl cara/pengalaman memasarkan produk2 makanan spt; kerepek2, makanan sejuk beku (roti canai, murtabak, karipap), keropok $ lain2 ke pasaraya spt tesco dan lain2..

harap dapat bimbingan, kritikan membina dan idea daripada semua..

sapa2 blh bg komen asal taip je, aku baca..:)):)paid

tq..:)
 
Sponsored Post

nor ayuni

Fun Poster
Joined
Sep 21, 2010
Messages
518
Reaction score
3
Points
20
ermm...nak memasarkan produk sendiri ea?.. tak tau la cmne.. mungkin boleh pergi direct taye management kat pasaraya tu kot.. taye step/details n cara2 nak apply..
or tunggu je nnti otai cg kuar..
 

i uniq

Active Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
1,573
Reaction score
7
Points
35
penah degar seminar pasal ni tp pengalaman sendiri belum ada..kita boleh apply utk pasarkan kt giant ni tp kuantiti dia demand dalam kuantiti yang byk (kmgkinan besar kita xmampu sediakan sebanyak tu)..if kita xmampu sediakan kuantiti yang dia tetpkan kita akan disaman..cara bagaimana nk masuk ke pasaran tu boleh dibantu oleh SMIDEC..itu yang ak tahulah..kalau salah harap dperbetulkan..
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
ermm...nak memasarkan produk sendiri ea?.. tak tau la cmne.. mungkin boleh pergi direct taye management kat pasaraya tu kot.. taye step/details n cara2 nak apply..
or tunggu je nnti otai cg kuar..

sy sdg berjinak2 dgn servis retailing..:D
nak try plak dlm bidang utk mencari side income..:)
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
dlu sy pnah try riki2 kat mart yg kecil..
jawapan dr admin mcm kurang minat ngan retailer yg diorang xknal..
jd sy rs 'politik' jgk memainkan peranan dlm kejayaan kita memasarkan produk ke pasaraya.. :-?
 

Prisoner

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
4,005
Reaction score
38
Points
30
bawak dulu ke ekspo-ekspo IKS atau yagn sewaktu denganya..
yang biasa macam MITI, SMIDEC, MDEC buat tu.

susah kalau produk baru nak terus masuk kat pasaraya besar ni..

tapi apa salahnya mencuba.. pergi jer ke pejabat besar derang tu.. submit jer profile syarikat + Catalog barang.. untung2 kalau dia orang tengok dan berminat nak tau lebih, derang panggil la nanti
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
bawak dulu ke ekspo-ekspo IKS atau yagn sewaktu denganya..
yang biasa macam MITI, SMIDEC, MDEC buat tu.

susah kalau produk baru nak terus masuk kat pasaraya besar ni..

tapi apa salahnya mencuba.. pergi jer ke pejabat besar derang tu.. submit jer profile syarikat + Catalog barang.. untung2 kalau dia orang tengok dan berminat nak tau lebih, derang panggil la nanti

bgus jgk..
cuma mcm ni bro, sy cuma retailer produk ni je.
btw, sy jgk makan gaji & xtau sgt psk MITI etc..
jd, tanpa join ekspo2 n lain2 event, ada x shortcut yg lain?:D
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
haha..
sorila bro klo soklan n komen aku yg nmpak boddo.. :p
mmg aku jahil sket psl bisnes..
 

zerotech

Super Active Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
9,284
Reaction score
106
Points
73
yang aku tahu..

kene buat bar code untuk produk..
letak barang 5-6 bulan baru dapat payment..
stock kene banyak gile...
ada setengah2 barang memang tak leh masuk contohnyer macam roti sebab dorang ada roti sendiri...

ini yg aku ingat buat masa ni.. kalau ada lagi ingat nanti aku tambah :)
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
yang aku tahu..

kene buat bar code untuk produk..
letak barang 5-6 bulan baru dapat payment..
stock kene banyak gile...
ada setengah2 barang memang tak leh masuk contohnyer macam roti sebab dorang ada roti sendiri...

ini yg aku ingat buat masa ni.. kalau ada lagi ingat nanti aku tambah :)

oo..
maknanya sale on credit ke bro?#:-S
utk sesetgh tmpat, ada jgk ke diorang byr on time?:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register