Ashraf Sinclair Meninggal Dunia

CG Sponsors




edzaljb

Fun Poster
Joined
Sep 7, 2007
Messages
382
Reaction score
17
Points
25
Ajal dan maut dah tertulis di luh mahfuz...jatuh je daun yg tertulis nama kita....malaikatulmaut akan buat kerja.....sakit tu asbab je.... meninggalkan dunia bukan mati....tapi untuk hidup selama-lamanya....syurga atau neraka... Allahualam Bisawwab
 
Sponsored Post

duan47

Active+ Member
Joined
Dec 15, 2008
Messages
2,749
Reaction score
92
Points
30
Org yg sy kagum dgn kesempurnaan hidup dia....

Allah lebih menyayangi....simpati pd anak, isteri & keluarga arwah...

Arwah seorang yg baik.
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,254
Reaction score
1,192
Points
221
semoga setiap orang yg masih hidup mengambil iktibar dari setiap kejadian.
 

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
3,761
Reaction score
417
Points
51
umor


umor den dh 48... masih muda lagi..... muda dpd pokjib, anwar & atuk ekekeekeke
Ahh! ekau ni ssh sgt nak kurus dr dulu lg. Sama mcm pokok yg ekau tolak tu. Dr dulu sampai skrg tak tumbang2 pun
 

a b c d e f

Super Active Member
Joined
Oct 28, 2010
Messages
7,347
Reaction score
630
Points
121
Harga Pemakaman bernuansa Islam San Diego Hills yang cocok untuk keluarga muslim


Tu harga rupiah, lepas tukar RM, mau setengah juta. Kegilaan apakah ini.
 

a b c d e f

Super Active Member
Joined
Oct 28, 2010
Messages
7,347
Reaction score
630
Points
121
innalillah

Khairul Azri

2 min

Last week masa Abam Bocey pergi, ramai jugaklah yang sebut pasal physical Abam yang overweight, kena jaga kesihatan, kuruskan badan sekian-sekian.

Harini,macam Allah nak tunjuk pula, Ashraf yang badan dia seems fit for a 40y/o, workout 3x/week pula pergi pagi ini keadaan mengejut.

Sesungguhnya mati itu pasti.

Allahummaghfirlahu warhamhu wa'afihi wa'fu'anhu.

Semoga husnul khotimah keduanya dan kedua keluarga mereka cekal dalam menghadapi pemergian mereka berdua.

Amin.



Saya kalau dengar kematian orang2 badan montel keterlaluan, maaf cakap tapi dalam hati nak cakap mati mengejut pun susah sket.
Kali ni boleh lah cakap mengejut. Ajal di tangan Allah. Kalau badan sado selalu senam, jaga makan dsb, kene cek jugak ada tak keturunan sakit jantung. Faktor genetik selalu faktor utama.

Kesian jugak, seolah2 apa mereka buat pun, walau kurus kering, tetap risiko tinggi.
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,584
Reaction score
567
Points
121
Al fatihah..

Byk faktor boleh jadi, kalau bukan genetik kot2 ada ambik supplemen yang tak ngam dgn badan. Tapi akhir2nya semua ni ketentuan Allah.

Syarat untuk mati bukan tua atau muda.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register