All about Wordpress & Free Theme

CG Sponsors




maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
sapa kat sini pandai pindah hosting wordpress blog?

nape la aku buat tak jadi2. padahal segala macam tutorial aku dah godek.
 
Sponsored Post

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
macam mana nak tahu satu2 blog tu pakai plugin apa?

dah takder org ker thread ni.....:-?
 

naziman

Freshie
Joined
Dec 19, 2011
Messages
20
Reaction score
2
Points
13
Saya nak cari tema wordpress yang simple, elegant tapi laju n seo friendly. Kat mana boleh dapat ya?
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,684
Reaction score
896
Points
166
den da stop guna all in one seo.. da macam tak berfungsi :((
 

deco28

Fun Poster
Joined
Sep 11, 2011
Messages
331
Reaction score
1
Points
15
salam dari hamba yg masih newbie..
dalam proses nak setup blog self hosted wordpress..
nak tnya macam mana nak buat bila tekan readmore akan direct ke single post??
 

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70
salam dari hamba yg masih newbie..
dalam proses nak setup blog self hosted wordpress..
nak tnya macam mana nak buat bila tekan readmore akan direct ke single post??
w'salam.. bro kena add tag
Code:
<!--more-->
atau tekan ALT + Shift + T untuk masukkan link readmore tu kedalam post/page.
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
macam mana nak custom page error 404? ada plugin tak?
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,684
Reaction score
896
Points
166
sapa kat sini guna all in one seo tapi trafik dia da tak macam dulu lagi..
 

Keyroll

Active+ Member
Joined
Oct 5, 2009
Messages
2,571
Reaction score
7
Points
25
salam.. nk tanya... WP ni bleh ke guna theme yg xde dalam listing dia.. dats mean kita download dari tempat lain pastu nk masukkan kat dalam kita punya WP... atau nk kene upgrade premium baru bleh buat mcm tu??
 

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70
salam.. nk tanya... WP ni bleh ke guna theme yg xde dalam listing dia.. dats mean kita download dari tempat lain pastu nk masukkan kat dalam kita punya WP... atau nk kene upgrade premium baru bleh buat mcm tu??
boleh install, xde masalah.. kalau theme tu jenis yg berbayar (premium theme), mmg kena bayar untuk guna/install dlm WP.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register