All about Wordpress & Free Theme

Recommended Brokers


Sponsored Post

mie8500

Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
2,026
Reaction score
4
Points
25
Aku dah join lama nih.. bagus gak kalo nak kongsi masalah psl Wordpress.
mysticmind punya kot.
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
Camne nak guna Wordpress

Sesapa bleh tolong ajar tak camne nak guna WordPress ni tak
aku tak biasa lagi ler..
nak edit theme/skin..
camna nak upload
klau kat blogger senang jer
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
I mean i boleh tolong uploadkan any pic/banner from my place thru script coz you cannot upload it manually.
I can't change your pic/banner. You have to costumize it manually and it require some skill in graphic.
Thats what i mean
ahak sorry Dann tak baca thread ko tadi terus buka thread baru
erm klau aku nak tukar theme blog aku ko je le yg bleh uploadkan
patut la aku duk cari2 tak jumpa2 camna nak upload...
klau kat blogger bleh edit terus jer pastu save...
susah gak erk pakai wordpress ni

erm camna nak letak google adsense lak?
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
257
Points
136
wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
fazarudin said:
wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
 

mie8500

Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
2,026
Reaction score
4
Points
25
adar_23 said:
fazarudin said:
wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
hah.. mie mana tu adar? aku ker?
tanya aku pun bole jer.. sama2 blajar.. aku pun bukan pandai sgt.. tp bole la stakat nak tau.. nak kongsi2 idea.
remy82, blog yg dapat dr CG nih, x bole nak letak adsense, coz x leh nak update kat theme tuh. ko kena buat lain la.. tp kalo dann bg, ok jer.. hehehe
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
adar_23 said:
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
tak biasa mmg susah tapi smlm duk try2 rasa cam best lak aku dah mula paham.. tapi aku ni suka edit mengedit so masalahnya nak upload apa2 fail kena melalui Dann..takkan setiap kali nak upload nak kacau Dann..

hah.. mie mana tu adar? aku ker?
tanya aku pun bole jer.. sama2 blajar.. aku pun bukan pandai sgt.. tp bole la stakat nak tau.. nak kongsi2 idea.
remy82, blog yg dapat dr CG nih, x bole nak letak adsense, coz x leh nak update kat theme tuh. ko kena buat lain la.. tp kalo dann bg, ok jer.. hehehe
aku adsense yg nak letak sesangat ni..

camne erk?
Dan ada apa2 komen, mana tau ada penyelesaian pasal upload mengupload ni
 

mie8500

Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
2,026
Reaction score
4
Points
25
xdapek nak nolong nih..hehhe
apa kata buat blog baru atas domain ko sendri...
cadangan jer nih.. ala modal skit je..
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
mie8500 said:
xdapek nak nolong nih..hehhe
apa kata buat blog baru atas domain ko sendri...
cadangan jer nih.. ala modal skit je..
brape ar?
aku bab2 ni aku tak tau camna?
dlm kepala otak tringin nak create blog n forum sendiri
tgh ushar2, duk cari2 web hosting yg best
tapi WP ni camne ar klau yg berbayar nye?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register