BTC USD 84,095.2 Gold USD 4,285.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

5 Reasons to Never Give Up

Minum Red Bull. :))

Hihi.Actually senang ja.

Kau bukak ajala benda yg kau nak belajar kat Youtube tu selama 5 minit ja.

Pastu tutup dan pergi la buat kerja lain.

Tak adala istilah hilang fokus kat situ.

Nanti masa kau buat kerja lain tu,mesti kau akan teringat2 balik apa yg kau nak belajar tadi kat Youtube.

So,pergi la bukak balik selama mana yg kau blh fokus.Pastu bila terasa nak buat kerja lain,tutup balik

dan pergi ajala buat kerja yg kau nak buat tu.Dan ulang balik sampai akhirnya habis apa yg kau nak belajar kat Youtube tu.

Biasala,apa2 benda baru yg nak dibuat/dipelajari pasti akan rasa sukar.Sbb sel2 otak kau blm bersambung lagi ke arah itu. :D

Nanti dah biasa barula terasa mudah nak fokus.

mungkin juga kot, sebab byk sgt nak hadam. kena pandai main masa la, bila dah start bosan try buat benda lain kejap...

aku punya to-do list dari tahun lepas, cuma 10% je yg dah complete, lagi 90% 'projek delay' :))
 
itulah problem nya, aku suka buat kerja separuh jalan. belajar sikit je, baru masuk intro. pastu buat kerja lain.

sebab bagi aku, dapat tau basic pun dah cukup, walhal aku nak paham lebih mendalam sesuatu subjek tu..

inilah dilema kalau belajar dari Internet, banyak distraction, sekejap nak dengar lagu, sekejap nak buka facebook, dll..

Disraction tu biasa. Umpama kita tengah berdiet then kawan kat sebelah makan makanan sedap. Jika hilang fokus dan tak kuat hati mahu kita akan termakan kemudian hancurlah diet.

Sebab itu saya cakap fokus itu penting. Selagi kita fokus dengan apa yang kita lakukan,bersungguh untuk mencapai tujuan pasti kita akan mula dan berakhir dengan keberhasilan sesuatu perkara. Tidak kira apa sahaja yang ingin kita lakukan.

Apapun selamat berjaya. Ingat fokus dan teguhkan hati buang perasaan negatif malas dan sebagainya.
 
Thank you for such motivating reasons why you should not be afraid of failure. Indeed, failure does not mean the world ends before you.

TT, should come up with more words of wisdom like this. :)cgrock
 
Suka sangat terperok di satu tempat ?

Atau memang takde ilmu ?

Teruskan mencari ilmu untuk kejayaan.
 
Thank you for such motivating reasons why you should not be afraid of failure. Indeed, failure does not mean the world ends before you.

TT, should come up with more words of wisdom like this. :)cgrock

So true. Will update and share more articles regarding motivation soon. Thank you for your time to read this article.:)
 
Last edited:
Suka sangat terperok di satu tempat ?

Atau memang takde ilmu ?

Teruskan mencari ilmu untuk kejayaan.

Terperuk di suatu tempat mungkin ingin mencari ketenangan buat seketika.

Tiada siapa di dalam dunia ini tidak ada ilmu walau sebesar zarah. Apapun terus berusaha mencari ilmu dan berkongsi ilmu demi manfaat bersama.
 
Back
Top
Log in Register