BTC USD 23,185.4 Gold USD 1,928.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Article Discussion Singapura Ada 250,000 Jutawan Dan 26 Bilionair, Jadi Bandar Ke-5 Terkaya Di Dunia

Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,061
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,061
Reaction score
5,952
Points
481
Awards
1
x silap salah sorang pengasas FB pun dah jd warga singapore.. warga HK yg kaya raya pun ade yg dok sana... mesia x yah la nk bawa masuk jutawan billioaire sana sini... wat tambah kadar inflasi negara ade la... abis dorang borong barang keperluan... last2 yg miskin melukut ditepi gantang....
jgn ditiru Singapore yg takde jati diri tu....nak makan ...basuh kereta pun masuk kat Malaysia....mungkin sana tak cukup air dan makanan...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,061
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,061
Reaction score
5,952
Points
481
Awards
1
Tak semesti nya. Ramai jugak boss boss mat saleh yang duduk di malaysia. Dan semua expenses dalam malaysia, termasuk rumah, kereta, cukai, semua dibayar di malaysia. Jadi itu sendiri dah menambah pendapatan negara. Siapa lagi yang mampu untuk bayar rumah berjuta2 di kl.

Macam boss boss saya semua mat saleh. Mereka memang datang untuk setup company di sini. Yang tak bagus untuk malaysia ialah pendatang dan pekerja asing. Mereka dapat gaji di malaysia, tak bayar cukai, duit simpan dan deposit ke negara asal. Jadi wujud forex outflow dari malaysia.

Dan yang penting, kita sendiri kena upgrade diri sendiri. Patut rasa malu kenapa kita masih miskin dan di level lama selepas 60 tahun dalam negara sendiri.
yg betul....rumah rumah mereka hebat hebat...design out of box....
 

akiyamasan

Active+ Member
gem
Messages
4,228
Joined
Mar 10, 2011
Messages
4,228
Reaction score
1,225
Points
111
Antara sebab kita payah nak maju adalah tak boleh terima kenyataan orang lain lebih maju daripada kita

Ada je alasan untuk kita tegakkan benang yang basah

Kalau Indon kutuk pencapaian negara kita melenting kita marah cakap Indon miskin, x maju, tak boleh terima kenyataan malaysia maju, metaliti kelas ketiga bla..bla..

Tapi bila sampai tang kita, kita pulak jadi Indon
 
Sponsored Post

Top
Log in Register