kambing

  1. dloanman

    14 ekor kambing mati mengejut cetus misteri

    HAZELEN LIANA KAMARUDIN | | 9 September 2020 Salma (kanan) dan Muhamad berharap teka-teki haiwan liar yang menyebabkan kematian 14 ekor kambing akan terjawab tidak lama lagi. PASIR MAS - Seorang penternak di Kampung Mesa, Tok Uban di sini 'bingung' selepas 14 ekor kambing miliknya mati secara...
  2. A

    To Sell Kambing Sekandang utk Djual Borong

    Saya mempunyai Kambing sekandang (Jln 19/56, Taman Setiawangsa) utk Djual borong:- 1. Biri2 - 9 ekor, Umur 2 tahun ke atas, berat hidup 40-45kg, berat karkas 20-25 kg. Harga RM6,300. 2. Boer, Jamnapari & kampung - 24 ekor. 5 ekor 1 tahun keatas (cukup umur dah boleh buat aqiqah. 19 ekor lagi <...
  3. Mata38

    Wanted [SETTLED] KAMBING untuk aqiqah dan masak - Area Sri Sendayan

    SETTLED - SUDAH JUMPA KAMBING BIRI-BIRI...TQ Salam 1Carigold, Saya ingin mencari seekor kambing untuk majlis aqiqah.. Ada tak sesiapa disini menjual kambing untuk aqiqah pada harga yang berpatutan? Kawasan penghantaran adalah ke Sri Sendayan, Negeri Sembilan. Kalau ada pakej sekali...
  4. imatnor

    Wanted Kambing berwarna hitam dan putih

    Assalammualaikum dan salam sejahtera. Saya ingin mencari kambing berwarna putih dn hitam tetapi berbelang ( talipinggang ) warna hitam bg kambing putih dan warna putih bg kambing hitam.. sesiapa yg ada maklumat atau ada menjual kambing2 berkenaan sila maklumkan (PM) kepada saya. Sekian terima...
  5. bizplan

    Wanted Kambing Akikah - area KT, Kuala Berang, Ajil atau sekitarnya

    Salam.. saya nak mencari kambing utk akikah. Insyaallah nak dalam 2 ekor. Sape ada offer atau kenal dgn sape2 yg offer.. bleh la bgtau saya.. nak guna masa raya puasa ni... boleh call/sms 012-6692445 atau email [email protected] Thanks
  6. Reyza2020

    Wanted Kambing baka feral 500 ekor Urgent!

    salam, saya tgh mencari kambing berbaka ferrel cukup umur(berat dalam lingkungan 30++) dalam 500 ekor.. harga boleh dirunding.. urgent ni.. contact number 0175895956(Shukri) 0172353216(Reyza)
  7. airol

    Wanted Kambing barbados

    SALAM Secara tiba2 ada customer call nak beli barbados nie. Info spt berikut : Qty : 50 ekor Berat : 25kg keatas Lokasi penghantaran : Johor Masa Penghantaran : Awal bulan 11/2010 Jenis : kacuk / black belly kaler coklat Sesapa tokey kambing...
  8. F

    Wanted Kambing Baka KATJANG

    ada tak sesapa bela atau kenal penternak kambing baka ni? aku nak beli
  9. frosted_head

    To Sell Mencari pembeli kambing secara pukal

    aku tolong member aku nak let go semua kambing dia.tapi tak tau mana nak jual kambing tersebut.kambing nak let go secara pukal.dengan kandang n mesin proses makanan kambing sekali kalau boleh...kambing nih location dia kat kedah...terms orang tuh nak is cash.no hutang okay.... Kambing terdiri...
  10. M

    To Sell Kambing untuk akikah, qurban dan kenduri hari raya

    KAMBING UNTUK AKIKAH , KORBAN DAN KENDURI KEPADA YANG BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN KAMBING TERSEBUT SILA HUBUNGI EN. MAMAN -> 0169368678 ATAU ACIK -> 0169510919 Kambing ini dijamin sihat, berkualiti mengikuti piawaian ternakan oleh Jabatan Veterinar ( Haiwan ) WWW.ZAMANAGROFARM.BLOGSPOT.COM...
  11. H

    To Sell Lembu Ternakan

    Jualan ternakan lembu penghabisan stok I. Lembu jantan 72 ekor ( berat 270 kg setiap seekor) II Lembu induk Braham 1 ekor III Induk Fresean 8 ekor IV Anak Betina 2 ekor v Dara Fresean 3 ekor VI Baka anak jantan Fresean 3 ekor VII Kambing biri-biri 40 ekor Anda berminat? Sila email...
  12. Z

    Wanted Membeli kambing secara borong

    Kepada sesiapa yang mempunyai kambing untuk dijual secara borong ataupun satu kandang, please respond saya tq. Harga yang akan terbaik akan ditawarkan. Keutamaan kepada kambing jenis kampung.:)
Top
Log in Register