car

  1. P

    Promot cari.gold

    Siapa pernah try service cari.gold ni untuk check status kereta recond ? boleh share sikit ok ke?
  2. S

    To Sell No. 1 Car Rental Site in Malaysia

    Sewadeecar.com is the top budget-friendly site for visitors, non-Malaysians and Malaysians to easily rent a car anytime, anywhere in the country! What is Sewadeecar.com? Sewadeecar.com is a platform based in Malaysia that helps you find your perfect car to rent, by providing the best search...
  3. S

    Wanted Kereta Perodua Kenari, Viva or Kelisa 2nd Hand

    Hi Salam To all... Hari ni Kereta Keluarga di kampung rosak.. all decide to get new car... Sedang mencari jenis yg susah rosak.. spare part senang.. dan tak banyak meragam... Decide utk dptkan Kenari.. Viva or Kelisa... AUTO... Warna tak kisah kalau boleh putih... So ada tak kat sini or...
  4. skafever69

    Wanted Karpet lantai kereta waja

    sALAM, ADA TAK WARGA cg TAU, KARPET LANTAI KERETA WAJA.... SBB AKU SERVEY, NAK CUCI 6,7 RATUS.. BELI DALAM LINGKUNGAN TU JUGAK.. TAK TAK KEDAI MANA...?
  5. observador

    Kereta rosak

    Assalammualaikum semua.. ObS Nak tanya pendapat nie. Kenderaan ObS tetiba sistem semua 'shutdown' .. bateri dah tukar pown sama.. signal, hon, lampu semua xde. serupa dengan kmputer dah off..
  6. bell_phd

    Kedai mane yg boleh repair starter kereta ?

    salam semua geng cg... nak tye sikit kt area kl ni kedai pomen mne yg bole repair starter kereta...sbb starter ku problem...kne ketuk2 bru nk jalan...so rase karbon dlm tu je yg rosak..ade kedai yg bole buat tp jauh la kt nilai..nk tahu klu ade mbe2 yg tahu kdai mne bole buat...me stay kt area...
  7. Ranimanzal

    Wanted Kereta station wagon

    SALAM MEMBER2 CR SEPERTI TAJUK KAT ATAS TU CIRI2 KETE YG AKU CR ADALAH: TAHUN BERAPE XKISAH ASAL BOLEH JALAN BIASANYA TAHUN HUJUNG 70-90an. ROTEX ADE KE XDE PON XPE ASAL KETE JALAN,BODY KLU KARAT PON OK ASAL XBELOBANG HUHU.ASAL KETE2 NI DR JENIS TOYOTA,MITSUBISHI @ NISSAN. REGE AKU BG REGE...
  8. imabiz

    Wanted (Dah Dapat) Proton Waja 2nd hand

    salam warga cg.. saya mencari owner waja yang ingin letgo kereta mereka.. Harga : sekitar 8k - 12k .. (kalau ade lagi murah lagi bagus.. hehe) Ciri-ciri: auto 1.6 ( 1.8 tak mau) sah dan ada geran (bukan kereta lari bank.. hehe) Lingkungan kawasan : Sepang / Banting / Putrajaya / Puchong /...
  9. L

    To Sell Proton wira 1.3 6K cash (Thread Closed - Sold)

    Salam warga CG, saya ingin menjual kereta wira aeroback kesayangan saya kepada warga CG yang memerlukan kenderaan ketiga /keempat untuk dilenjan. Hutang ngan bank dah selesai. sesape berminat sila PM. harga boleh dirunding lagi. saya terpaksa menjual kereta tu sebab saya akan melanjutkan...
  10. nwa

    Wanted Kereta sewa di Kuching pada raya Pertama

    Saya ingin mencari kereta sewa di Kuching pada raya pertama khamis 8/8/2013.Priority adalah kereta kancil.Tolonggggg,semua yang ada keta sewa dah call,sume fully book. sapa ada boleh sms/call saya a.s.a.p di 0126350064 tq
  11. P

    Nak tanya kedai tinted kereta murah area Shah Alam

    sapa2 yang tau kedai yang buat tinted murah area shah alam bgtau ya..banyak pahala tolong bulan posa ni:)
  12. shazjr

    WTF: Kedai custom untuk interior kereta

    Assalamualaikum.. Aku tengah mencari kedai untuk custom interior citra aku tu.. Ada tak sape2 yang pernah buat kat kedai mana2? boleh tolong rekomen kedai mana yang bagus dari segi kualiti kerja.. :)cgrock Aku cadang nak jadikan area belakang tu macam entertainment room.. So far aku berdua je...
  13. P

    Mana lagi sesuai Toyota Vios atau Honda City

    nak minta tolong warga cg bg pendapat..mana satu model sesuai antara vios dengan honda city:) saya sudah kerja 1 taun lebih..income kalo xdak ot dalam rm2800..kalo ot dapat la rm 4000..tp nak angkat yang secondhand saja..bajet dalam 600 sebulan:D..tolong ya:)cgrock
  14. K

    Wanted Hilux Sambung Bayar

    Salam Warga CG..saya mencari hilux vigo tahun 2005 ke atas..tq :)
  15. Sendiri

    Wanted Nak Sewa Kereta KL Kat Mana Yer ??

    Salam.. Kat kl ni mana yer boleh sewa kereta? Kalau bleh nak 1 hari jer (24 Jam) Ada sape2 tahu bgtau la yer :D
  16. Nazz68

    Kedai Tinted Kereta di JB

    ade sesape kat CG ni ade info tentang mana tempat kat JB yg buat car tinting yg the best and the murah ke? :D
  17. ocean gurl80

    Wanted mencari sesiapa yg pandai buat wiring kereta sekitar putrajaya, serdang,puchong,dsb..

    salam semua warga cg.. saya tgh mencari sesapa yg pandai buat wiring kereta.. aku nk kemaskan balik wiring kereta kt bawah steering dashboard kete aku yg sgt sgt berselerak..banyak wire yg tknk , tapi ada kt sana..menyemakkan mata je.. kalau ada sesapa yg pandai kemaskan balik dan adjust apa...
  18. gongbatu

    To Sell Pengilat kereta teknologi formulasi USA

    satu formulasi terkini bagi Menutup lapisan atas permukaan kenderaan supaya ia licin dan tidak senang menjadi kotor bila terkena kotoran. Dengan hanya menggunakan kaedah basuhan ke atas kenderaan , ia berupaya mengilatkan, membersihakn segala kotoran dan menjaga permukaan kenderaan anda supaya...
  19. MOD jr.

    Wanted Honda Jazz below 40k

    kalau ada sesape nak tolakk honda jazz below 40k dan leh buat loan...kontek me..017-9590893..tengkiu
  20. eboss

    To Sell Jual kereta sambil membantu anak yatim

    3 Hari lepas aku terjumpa kat mudah dot my 1 iklan..lepas aku buka rupanya depa nie sebuah NGO yang menguruskan anak anak yatim Di Kajang ajer..belakang area RESTORAN PERANTAU...untuk sumber kewangan depa buat bebagai business...tak mengharap sumbangan saja. Antara biz yg depa buat ialah jual...
Top
Log in Register