BTC USD 56,966.6 Gold USD 1,786.58
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Telco Tukar Nama Simkad Kepada Nama Sendiri - Celcom

duitsini

Active Member
Joined
Dec 29, 2005
Messages
1,471
Reaction score
4
Points
25
Setahu aku memang tak dapat juga. Kalau owner asal datang bersama, baru dianggap sah. Atau kalau owner asal dah meninggal, ada sijil2 yang membuktikan ada hubungan kita dengan owner tu. Tapi tak tahulah kalau ada kabel yang dapat tukarkan dalam situasi macam ni.
Bila beli sim kad tak berdaftar atas nama sendiri, apa2 urusan memang sudah. Contoh kalau hilang nombor tu nak dapat balik, atau nak tukar sim kad rosak.
kalau nk tukar ke nano tak boleh juga ke bos ..kena bwk ic tuan asal?
 
Sponsored Post

blinkcollagen

Legendary Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
11,041
Reaction score
12
Points
125
bos...
beli sim no baru...
masuk dlm phone pakai dua sim
wasap ke semua org dlm contact dan send no baru
bila ada org call bagitau no baru sbb no lama nak terminated
cuba buat dlm masa 3 bulan
 

duitsini

Active Member
Joined
Dec 29, 2005
Messages
1,471
Reaction score
4
Points
25
penyelesaian beli sim baru jugak la yer ... huhu
 

Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
2,134
Reaction score
26
Points
30
penyelesaian beli sim baru jugak la yer ... huhu
Yerp..

Rasanya mmg tiada pilihan tuan..
Pendaftaran simkad skrg pun, mmg ketat.. Dulu boleh isi form ja... Skrg, perlu scan ic original..
Nak tukar nama, owner asal dgn owner baru, perlu datang kaunter, utk pengesahan ic masing2..

p/s : Berminat nak beli simkad ONEXOX boleh roger sya tuan.. Tempoh sah 2 tahun 4 bulan ..... Coverage celcom jugak.. :) :)
 

duitsini

Active Member
Joined
Dec 29, 2005
Messages
1,471
Reaction score
4
Points
25
Tukar ke nano sim pun tak dpt juga ke bos
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,805
Reaction score
647
Points
126
Tukar ke nano sim pun tak dpt juga ke bos
tak boleh boss. potong sendiri pun tak berbaloi
sim kad lama saiz besar tak ada 4G. 3G akan ditamatkan akhir tahun ini.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register