BTC USD 61,235.2 Gold USD 4,328.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tiang masjid panas seperti bara

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,650
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,650
Reaction score
1,896
Points
591
lu_08.1.jpg

PENDUDUK gempar apabila tiang masjid di Kampung Koto Tengah, Kerinci ini menjadi panas seperti bara api, baru-baru ini.

JAMBI - Satu peristiwa aneh berlaku di sebuah perkampungan di tengah Sumatera apabila tiang sebuah masjid dilaporkan tiba-tiba menjadi panas seperti bara api sehingga boleh membakar tangan orang yang menyentuhnya.

Kejadian itu berlaku di Masjid Jamik Nurul Ikhwah di Kampung Koto Tengah di daerah Kerinci, Jambi.

Ketua Jabatan Hubungan Masyarakat Daerah Kerinci, Julizarman berkata, satu daripada tiang masjid itu menjadi panas seperti bara api secara tiba-tiba dan telah mengarahkan orang untuk memeriksanya.

Menurutnya, kejadian aneh itu mula disedari oleh petugas masjid, Rahimi yang ketika itu sedang membersihkan masjid menjelang solat maghrib, Ahad lalu.

"Rahimi tiba-tiba menjerit ketika tapak kakinya memijak lantai masjid berhampiran tiang yang panas itu," kata Julizarman kepada Antara.

Menurut penduduk kampung, pada awalnya hanya lantai berhampiran tiang itu yang panas, tetapi hari demi hari, panas itu merebak ke satu tiang masjid, sekali gus mencetuskan kebimbangan di kalangan penduduk.

Julizarman berkata, mereka mengesyaki tiang masjid itu menjadi panas disebabkan pengeluaran wap panas bumi dari tanah ekoran pergerakan gunung berapi Kerinci yang terletak berdekatan dengan masjid itu.

"Apa pun kita tunggu keputusan penyelidikan yang dilakukan oleh Jabatan Tenaga Sumber Daya Mineral (ESDM), Kerinci," ujarnya. - AGENSI
 
nanti ada la mat2 indon gi sembah tiang masjid tu .. ~X(:(scam
 
ada larva gunung berapi kot bawah tiang tu
 
pompuan 2 org kat blakang tu slamber je tak pakai tudung pakai skirt lagi... apa la indon nih...
 
pompuan 2 org kat blakang tu slamber je tak pakai tudung pakai skirt lagi... apa la indon nih...

btol tu...lgsg tk hormat..mana tknya kene bala mcm2...basic islam pon tk reti...:mad:
 
pompuan 2 org kat blakang tu slamber je tak pakai tudung pakai skirt lagi... apa la indon nih...

apa mau heran di indonesia pak... pancasila jadi pegangan... menurut kawan aku yang pi sana lepas gempa bumi di jakarta beberapa tahun dulu untuk kerja2 bantuan kemanusiaan ... terkejut bila dia tengok dalam 1 masjid tu ada berhala, salib .. so bila ditanya penduduk di sana kenapa? mereka cakap mudah untuk orang yang datang berkunjung memilih untuk sembahyang mengikut agama masing2 ...
 
macamana fahaman diorang...dari sudut agama....
 
Back
Top
Log in Register