BTC USD 105,975 Gold USD 3,355.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Terdapat cubaan buang hadis daif – Azhar Idrus

Sponsored Post

Khas untuk orang2 yg rasa dirinya 'Rajin'..

Boleh membaca input seterusnya di Fb Beliau..

*Aku share utk tambah input2 yg berbeza.. bg balance skit.. Klo tidak dh jdi mcm thread Satu hala..


62882916191.jpg
 
Thread sunyi dh ?
okay takpe.. aku update..

tp ini utk orang yg betul2 rajin..
klo korang sebelum ni level rajin ? x memadai..
kena double rajin.. :ROFLMAO:

sebab benda ni bkn sekadar korang baca lepas tu korang hadam ikut pemikiran korang..

kne berlapang dada utk terima pendapat lain secara terbuka.. dan kena faham kontek perbincangan..

klo pemalas, bak kata forumer lain..
jgn harap korang akan faham..

btw, ini bkn label spe2.. aku ckp umum.. :ROFLMAO:
sbb aku pun x bpe faham sgt..

aku share kpd yg betul2 (double) rajin nk faham kontek perbincangan.. sikit sebanyak, semoga yg betul2 (double) rajin boleh faham.. dan berlapang dada, stop label orang lain pemalas..


7378393682.jpg

73929629262.jpg
 
Assalam. Wbt.

Saya sudah tanya pasal kesungguhan Ustaz Iqbal
pertahankan bersungguh2 Hadith dhaif / palsu.

Adakah effortnya sama hebat dalam pertahankan yang sahih?

Senyap sunyi je jawapannya.

Kikikikiki....

Ada orang masih terasa.
Diulang2nya perkataan malas.
Kesian....
Tak move on lagi.
 
Last edited:
Setiap orang akan dipertanggungjawab di depan Allah.

Kenapa tidak perjuangkan
Sunnah2 sahih yang ditinggalkan?

Bab berlapang dada ni,
munafik pun "berlapang dada"
jika sunnah ditinggalkan.

Allahul musta'an.

Ketahuilah,

at least ada 3 golongan setelah mati,
jika diberi peluang,
ingin hidup kembali.

1) Syahid perang.
Ingin perang & syahid lagi.

2) Muslim yang sedikit amalannya.
Atau amalannya yang tak ikut Allah & rasul-Nya.

3) Kafir.
Ingin jadi Mukmin.

Allahul musta'an.
 
Sebabnya benda dah jelas berlaku kekeliruan dan kesalah fahaman antara UDD, UAI dan UIZ berkaitan hadis dhaif..
Tindakan direhatkan oleh RTM, JAIS tangguh kuliah UDD dan mufti pun turut keluar kenyataan tentang hadis daif yang disebarkan UDD sudah cukup jelas untuk membuktikan dan menunjukkan mereka melakukan jenayah dalam ilmu hadis. (termasuk UAI dan UIZ)

Berlapang dada ? Kenapa RTM, Jais dan Mufti tidak berlapang dada saja bila Ustaz sebarkan hadis dhaif dan palsu?? Sampai mereka ini perlu direhatkan dan diambil tindakan?? Kalau tak salah untuk apa diambil tindakan ??

Bagaimana nak berlapang dada apabila hadis palsu "Imam Syafie lebih mudarat dari Iblis" sedang cuba dipertahankan untuk tidak dipalsukan malah maqbul (diterima)?? Adakah kita nak terima kaedah batil UIZ untuk terima hadis mencemuh imam syafie??
Maaf tidak ada berlapang dada untuk kaedah ini...Sila gunakan berlapang dada ditempat yang sepatutnya..
 
Bagi mengeruhkan lagi keadaan ... :D

[UNDIAN UNTUK DIALOG DR ROZAIMI & UST IQBAL]
Pihak admin mengikuti rapat perkembangan perbahasan di antara Dr Rozaimi Ramle dan Ust Iqbal Zain berkenaan hadits palsu.
Amat menarik jika mereka berdua dipentaskan sebagaimana kejayaan dialog di antara Ust Noor Deros dan Ust Salman Ali berkenaan hadits jariah.
Admin ingin mendapatkan respon daripada anda semua dengan memberikan undian dalam pautan yg diberikan. Jika cukup undian, kami akan lakukan tindakan selanjutnya. insyaAllah.
[ https://ln.run/icEVl ]
[ https://ln.run/icEVl ]
[ https://ln.run/icEVl ]
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register