BTC USD 84,415.0 Gold USD 4,153.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tarian Poco-Poco Syirik - Ustaz Azhar Idrus

Jepang

Active+ Member
Messages
3,244
Joined
Feb 19, 2011
Messages
3,244
Reaction score
33
Points
30
Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan-rakan semua tantang tarian poco-poco yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri-suri rumah dan badan-badan kerajaan ketika manghadiri kursus.

Sebenarnya tarian poco-poco ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib.

Mungkin kita tak perasan kerana kita suka mengikut-ikut sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh-musuh islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.

Bukankah Nabi SAW dah pesan melalui sabdaannya;
“Man tasyabbaha bi qaumin fahua minhum”.
Bermaksud : Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka) (iaitu kaum berkenaan).”


Tolong jangan ‘menarikan’ lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar. Jerat murtad telah siap terpasang menanti umat Islam masuk kedalamnya.

Firman Allah saw yg bermaksud :
“Dan tidak akan redha kepada kamu olih yahudi & nasoro sehingga kamu semua mengikut cara hidup mereka.”


Siapa yg redha dgn cara hidup yahudi & nasoro maka matilah dia sebagai yahudi dan nasoro.

Jangan sekali2 kita berani mengikut fatwa2 syaitan dajal yg mengharuskan tarian yg amat sesat ini..

Oleh: Ustaz Azhar Idrus
Link: http://www.facebook.com/Ustaz.Azhar.Idrus.Original/posts/122294431178912
 
salut ustaz azhar....ulamak harapan malaysia...selalu la dtg lembah kelang ni..2 bulan sekali terlalu lama rasanya...
 
cukup! pasni jangan ada sape2 buat hukum sendiri lagi.....banyak lagi cara nak buat senaman.....
 
mesti ada ORANG BESAU bangkang punya....
 
Daripada Abu Sa'id Al-Khudri r.a berkata;

Bahawasanya Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya;

"Kamu akan mengikut jejak langkah umat sebelum kamu,sejengkal demi sejengkal,sehasta demi sehasta,sehingga jikalau mereka masuk kedalam lubang biawak poun kamu akan mengikuti mereka"

,sahabat bertanya.

"Ya Rasulullah! Apakah Yahudi dan Nasrani yang engkau maksudkan?

"Nabi s.a.w menjawab,"Siapa lagi kalau bukan mereka"

Hadis Riwayat Muslim
 
di US tarian ini digelarkan INLINE DANCING... biasa cowboy selalu buat...
 
mari kita buat PT Pagi dan PT Perang .. boleh kurus dibuatnya ... kah kah kah
 
kalau ust azhar ckp.....mmg bleh pegang laa.....:)paid
 
Back
Top
Log in Register