Siapa pernah guna GPS tracker ni?

CG Sponsors




hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,856
Reaction score
35
Points
120
aku plan nak pakai Android HU..

pasang dongle 3g, install find my device..

jadi x kalo gini..

kurang2 line tenet bley guna utk waze..
cuba dulu bos.. kalau jadi memang jimat banyk :)cgrock
 
Sponsored Post

puckish

Fun Poster
Joined
Apr 22, 2009
Messages
603
Reaction score
28
Points
20
ada ke gps tracker yg bole trace pakai maps?
mcm google maps ke..waze ker...
 

nyioq

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2007
Messages
679
Reaction score
27
Points
30
Berminat juga nak try pasang gps Tracker. Model mana yang ok sekarang?
Tgk kat Lazada ada COBAN & TKSTAR.

Bagi yang ada bajet lebih, kereta tiptop..Better guna Captor terus..
 

puckish

Fun Poster
Joined
Apr 22, 2009
Messages
603
Reaction score
28
Points
20
memang pakai goggle map pun.
ohh ye ke..
kalau pakai maps, bole dpat almost accurate location laa kan..
mcam mana cara nak guna benda ni? ape yg perlu ada..
pastu pakai data kan.. berapa bnyk data average guna dlm sebulan?
mind to share bro?
 

iced_coolz

Fun Poster
Joined
May 18, 2013
Messages
817
Reaction score
86
Points
20
apa kata beli alcatel move time.
ni jam tracking utk kanak2. mmg lasak, waterproof. dia punya tracking bagus juga. blh set tahap ketepatan. blh set radius yg dibenarkan, kalu lebih dari tu amaran akan dihantar guna app, sms, call. jam ni pakai simkad, guna gprs je. bateri tahan lama. kalu utk letak kt kenderaan mungkin kena custom modified sket. jam ni tracking guna gps, wifi, bluetooth, bts.
mcm mana aku tau? sebab aku mmg dah beli.
try google.
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,950
Reaction score
464
Points
96
Berminat juga nak try pasang gps Tracker. Model mana yang ok sekarang?
Tgk kat Lazada ada COBAN & TKSTAR.

Bagi yang ada bajet lebih, kereta tiptop..Better guna Captor terus..
cina memang kaki ciplak. tkstar klon lekemi. coban klon xexun. lekemi ditubuhkan pada tahun 2010. tanda dagangan berdaftar di eu dan usa. manual lekemi lebih lengkap.http://www.lekemi.top/about/
tkstar tak ada pemilik berdaftar https://www.uniguardgps.com/tkstar-gps-tracker/
ada duit lebih pakai servis gps bayar bulan2. ada orang tolong monitor.
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,950
Reaction score
464
Points
96
ohh ye ke..
kalau pakai maps, bole dpat almost accurate location laa kan..
mcam mana cara nak guna benda ni? ape yg perlu ada..
pastu pakai data kan.. berapa bnyk data average guna dlm sebulan?
mind to share bro?
pakai handpone boleh tuan. Invisible Mobile GPS Tracker
https://www.gpswox.com/en/mobile-apps
platform percuma setahun untuk 1 unit

https://shopee.com.my/search?keyword=tkstar gps
kalau pakai default gps mode, guna sim kad onexox. percuma 150 sms sama rangkaian tiap bulan
kalau pakai data update 1 minit data ciput saja tak sampai 100mb sebulan. masalah dia bateri cepat habis.
 

puckish

Fun Poster
Joined
Apr 22, 2009
Messages
603
Reaction score
28
Points
20
pakai handpone boleh tuan. Invisible Mobile GPS Tracker
https://www.gpswox.com/en/mobile-apps
platform percuma setahun untuk 1 unit

https://shopee.com.my/search?keyword=tkstar gps
kalau pakai default gps mode, guna sim kad onexox. percuma 150 sms sama rangkaian tiap bulan
kalau pakai data update 1 minit data ciput saja tak sampai 100mb sebulan. masalah dia bateri cepat habis.
rasanya pakai data lg accurate kan location dia?
so better amik redone... rm8 sebulan satu line..
dpt 1gb data/month..
ok ke tak tuan?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register