Siapa dah start simpan emas?

CG Sponsors




i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,360
Reaction score
59
Points
130
yang gold etf tu kalau ada akaun cds biasa boleh beli ke? apa stock code dia kalau boleh beli.

berapa lot minimum?
ya bleh,x igt lak,search goldetf..1 lot = 100unit..smlm hrga low rm2.28/unit
 
Sponsored Post

graphicriver

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,622
Reaction score
390
Points
41
untuk simpanan jangka panjang mana lebih sesuai gold bar atau dinar emas?
 
  • Like
Reactions: i4u

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,677
Reaction score
366
Points
141
yang gold etf tu kalau ada akaun cds biasa boleh beli ke? apa stock code dia kalau boleh beli.

berapa lot minimum?
aku beli melalui Wahed Invest..
ingat nak buka akaun CDS utk melabur sendiri..itu lebih baik..
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,360
Reaction score
59
Points
130
gold start junam mggu ni..ade sape² yg dah start buy ke?

adakah gold bleh junam lg? 169X.XX?

trade gold (bkn fizikal)
1. gold etf (saham bskl)
2. maybank gold
3. hellogold (apps)

fizikal gold
1. makmur gold
2. public gold
3. razak.com.my (x sure sbb bru jmpe)
stanby..mgkin bleh junam area 16XX
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,677
Reaction score
366
Points
141
stanby..mgkin bleh junam area 16XX
rasanya konsortium pelabur ni setting jatuh ke bwh 1,700 baru diorg labur balik..
sbb tu tgk mcm x stabil je naik turun sejak akhir2 ni..
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,360
Reaction score
59
Points
130
rasanya konsortium pelabur ni setting jatuh ke bwh 1,700 baru diorg labur balik..
sbb tu tgk mcm x stabil je naik turun sejak akhir2 ni..
kalo pk logik..hrga dah dkt2 sipi tu xkkanla xnk test pecah dlu?skadar andaian den saje:D
 

Kaizen5555

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
13,156
Reaction score
165
Points
123
Salam CG, nak tanya antara warga CG siapa yang dah start simpan emas?
bleh kongsi sikit tak, kenapa tergerak nak simpan emas,and bagi siapa yang belum ada emas tu kenapa tak nak simpan or apa sebab tak nak. boleh kongsi sikit, nak tengok jawapan , tq :)cgrock
Alhamdulillah...baru nk mula simpan...da tua2 baru tergerak ati nk pk smpanan emas ni...target 50g tahun ni..harap smpai la...baru ade 20g lbih.moga dipermudahkan.
 
  • Like
Reactions: i4u

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,360
Reaction score
59
Points
130
Alhamdulillah...baru nk mula simpan...da tua2 baru tergerak ati nk pk smpanan emas ni...target 50g tahun ni..harap smpai la...baru ade 20g lbih.moga dipermudahkan.
mgkin blh tgk quantum metal..modal rm1k+ blh dpt gold rm9k nye..then hrga gold up 10%..untung 100%*

 
Sponsored Post
Top
Log in Register