BTC USD 49,218.1 Gold USD 1,784.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Siapa dah start simpan emas?

i4u

Legendary Member
Messages
17,424
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
yang gold etf tu kalau ada akaun cds biasa boleh beli ke? apa stock code dia kalau boleh beli.

berapa lot minimum?
ya bleh,x igt lak,search goldetf..1 lot = 100unit..smlm hrga low rm2.28/unit
 
Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,803
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,803
Reaction score
414
Points
141
yang gold etf tu kalau ada akaun cds biasa boleh beli ke? apa stock code dia kalau boleh beli.

berapa lot minimum?

aku beli melalui Wahed Invest..
ingat nak buka akaun CDS utk melabur sendiri..itu lebih baik..
 

i4u

Legendary Member
Messages
17,424
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
gold start junam mggu ni..ade sape² yg dah start buy ke?

adakah gold bleh junam lg? 169X.XX?

trade gold (bkn fizikal)
1. gold etf (saham bskl)
2. maybank gold
3. hellogold (apps)

fizikal gold
1. makmur gold
2. public gold
3. razak.com.my (x sure sbb bru jmpe)
stanby..mgkin bleh junam area 16XX
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,803
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,803
Reaction score
414
Points
141
stanby..mgkin bleh junam area 16XX

rasanya konsortium pelabur ni setting jatuh ke bwh 1,700 baru diorg labur balik..
sbb tu tgk mcm x stabil je naik turun sejak akhir2 ni..
 

i4u

Legendary Member
Messages
17,424
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
rasanya konsortium pelabur ni setting jatuh ke bwh 1,700 baru diorg labur balik..
sbb tu tgk mcm x stabil je naik turun sejak akhir2 ni..
kalo pk logik..hrga dah dkt2 sipi tu xkkanla xnk test pecah dlu?skadar andaian den saje:D
 

graphicriver

Active Member
Messages
1,632
Paid Membership
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,632
Reaction score
394
Points
51
masa untuk simpan emas[ ustaz Mohd kazim alias]

 

Kaizen5555

Legendary Member
Messages
13,165
Joined
Feb 5, 2014
Messages
13,165
Reaction score
167
Points
123
Salam CG, nak tanya antara warga CG siapa yang dah start simpan emas?
bleh kongsi sikit tak, kenapa tergerak nak simpan emas,and bagi siapa yang belum ada emas tu kenapa tak nak simpan or apa sebab tak nak. boleh kongsi sikit, nak tengok jawapan , tq :)cgrock
Alhamdulillah...baru nk mula simpan...da tua2 baru tergerak ati nk pk smpanan emas ni...target 50g tahun ni..harap smpai la...baru ade 20g lbih.moga dipermudahkan.
 

i4u

Legendary Member
Messages
17,424
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
Alhamdulillah...baru nk mula simpan...da tua2 baru tergerak ati nk pk smpanan emas ni...target 50g tahun ni..harap smpai la...baru ade 20g lbih.moga dipermudahkan.
mgkin blh tgk quantum metal..modal rm1k+ blh dpt gold rm9k nye..then hrga gold up 10%..untung 100%*

 

Islah GoldSaver

Freshie
Messages
2
Joined
Apr 7, 2021
Messages
2
Reaction score
2
Points
8
Pada saya baik beli emas fizikal dari beli akaun emas. Saya ada suspicion yang ada antara akaun emas ni adalah paper gold, atau emas yang ada dalam kertas jer. Dari beli gold akaun, baik beli emas fizikal. Lagi satu, berhati-hati dengan emas palsu. Ada beberapa kes yang mana jongkong emas sebenarnya adalah jongkong tungsten yang disalut emas. Memandangkan berat tungsten sama dengan berat emas, jadi agak sukar nak dibuktikan kepalsuan dia tanpa mencairkan atau tebuk jongkong tu.
ak sokong sgt.. sudah2 la dok promote GAP2 ni ape jadah semua.. org nk simpan emas nak lari dr riba.. ni gap semua riba yg duk kaya pegang duit dlm tu syarikat dan bank2 je.. kalau semua ahli bwk keluar fizikal dlm gap tu mmg xckup pun emas nya.. nganga jela tgk nombor di alam maya.. nak simpan emas simple..FIZIKAL only ada duit convert emas xde duit kumpul slow2.. minimum tukarlah kertastu1 gram sebulan kalau ada duit lebih utk menjaga nilai simpanan kita.. mmg program2 tu nampak mudah dan memudahkan tp klu dah xckup duit simpan la bg cukup nk tukar kepada emas..bagi dorang simpan tu buat ape hahahahaha (sori la semenjak akhir2 ni panas je dgn bankers2 dan ejen2 riba ;)) P.S suka aku gunakan ayat tukar duit kepada emas..bukan beli emas..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register